Zo kun je HomeKit proberen in de Apple Store

Benieuwd naar HomeKit maar wil je dit eerst zelf proberen? In bepaalde Apple Stores is nu een interactieve HomeKit-demo beschikbaar, zodat je zelf de apparaten in een virtuele woonkamer kunt bedienen.

HomeKit is Apple’s systeem om spullen in je huis te automatiseren en met elkaar in contact te brengen. Hoe HomeKit in de praktijk werkt, weet je echter pas als je zelf de accessoires in huis gehaald hebt. Apple wil hier wat aan doen en laat je in bepaalde Apple Stores zelf ervaren hoe HomeKit werkt.


HomeKit-demo in de Apple Store.

HomeKit in de Apple Store

In 46 Apple Stores wereldwijd biedt Apple je de mogelijkheid om een interactieve demo van HomeKit te ervaren. Dankzij grote schermen met een virtuele huiskamer, kun je met de bijbehorende iPhone, iPad of Apple Watch het licht aan- of uitzetten, de plafondventilator laten draaien of de zonwering laten sluiten. Je kunt hiervoor bij de demo gebruikmaken van de Woning-app op de iPhone, iPad of Apple Watch. Op deze manier kun je dus zelf aan de slag met HomeKit, al is het nog steeds een soort virtuele versie van HomeKit.

Deze interactieve HomeKit-installatie is beschikbaar in 46 Apple Stores wereldwijd, maar nog niet in Nederland of België. Het gaat voorlopig om Apple Stores in San Francisco, New York en 28 andere Amerikaanse steden. De overige vijftien Apple Stores met deze HomeKit-installatie vind je in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Mexico, Singapore en Taiwan. In de andere Apple Stores vind je een niet interactieve versie van deze HomeKit-demo, zonder de grote schermen.

HomeKit-demo in de Apple Store is interactief.

De nieuwe HomeKit-demo is vooral bedoeld om mensen kennis te laten maken met HomeKit, helemaal nu later dit jaar Apple’s slimme speaker de HomePod in aantocht is. De HomePod kan gebruikt worden als hub voor HomeKit en je kunt ook commando’s geven zodat Siri voor jou bijvoorbeeld de lichten aan en uit zet. HomeKit speelt dus een belangrijke rol bij deze speaker, al kun je er ook gewoon muziek mee luisteren.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

In iOS 11 vind je in de Woning-app ook nog allerlei nieuwe functies voor automatiseringen van HomeKit. Zo kun je automatiseringen op basis van locatie instellen voor meerdere personen en stel je een beperking voor tijd of locatie in. Meer over de nieuwe functies voor HomeKit en de Woning-app in iOS 11, lees je hieronder.

Bekijk ook

Deze nieuwe automatiseringen zitten in de Woning-app van iOS 11

Heb je huis vol HomeKit-apparaten? De Woning-app krijgt er in iOS 11 een aantal handige functies bij voor het automatiseren van je accessoires. Zo gebruik je de locaties van meerdere gebruikers, stel je timers in en meer.

Via: TechCrunch

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juli 2017 om 19:30
Onderwerp
Categorie
Apps

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.