HomeKit-demo in de Apple Store.

Zo kun je HomeKit proberen in de Apple Store

Benieuwd naar HomeKit maar wil je dit eerst zelf proberen? In bepaalde Apple Stores is nu een interactieve HomeKit-demo beschikbaar, zodat je zelf de apparaten in een virtuele woonkamer kunt bedienen.

HomeKit is Apple’s systeem om spullen in je huis te automatiseren en met elkaar in contact te brengen. Hoe HomeKit in de praktijk werkt, weet je echter pas als je zelf de accessoires in huis gehaald hebt. Apple wil hier wat aan doen en laat je in bepaalde Apple Stores zelf ervaren hoe HomeKit werkt.

HomeKit-demo in de Apple Store.

HomeKit in de Apple Store

In 46 Apple Stores wereldwijd biedt Apple je de mogelijkheid om een interactieve demo van HomeKit te ervaren. Dankzij grote schermen met een virtuele huiskamer, kun je met de bijbehorende iPhone, iPad of Apple Watch het licht aan- of uitzetten, de plafondventilator laten draaien of de zonwering laten sluiten. Je kunt hiervoor bij de demo gebruikmaken van de Woning-app op de iPhone, iPad of Apple Watch. Op deze manier kun je dus zelf aan de slag met HomeKit, al is het nog steeds een soort virtuele versie van HomeKit.

Deze interactieve HomeKit-installatie is beschikbaar in 46 Apple Stores wereldwijd, maar nog niet in Nederland of België. Het gaat voorlopig om Apple Stores in San Francisco, New York en 28 andere Amerikaanse steden. De overige vijftien Apple Stores met deze HomeKit-installatie vind je in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Mexico, Singapore en Taiwan. In de andere Apple Stores vind je een niet interactieve versie van deze HomeKit-demo, zonder de grote schermen.

HomeKit-demo in de Apple Store is interactief.

De nieuwe HomeKit-demo is vooral bedoeld om mensen kennis te laten maken met HomeKit, helemaal nu later dit jaar Apple’s slimme speaker de HomePod in aantocht is. De HomePod kan gebruikt worden als hub voor HomeKit en je kunt ook commando’s geven zodat Siri voor jou bijvoorbeeld de lichten aan en uit zet. HomeKit speelt dus een belangrijke rol bij deze speaker, al kun je er ook gewoon muziek mee luisteren.

In iOS 11 vind je in de Woning-app ook nog allerlei nieuwe functies voor automatiseringen van HomeKit. Zo kun je automatiseringen op basis van locatie instellen voor meerdere personen en stel je een beperking voor tijd of locatie in. Meer over de nieuwe functies voor HomeKit en de Woning-app in iOS 11, lees je hieronder.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2017, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.