Android-smartphone

Google ontwikkelt ‘Switch to Android’-app voor iOS

Jaren na het verschijnen van de 'Stap over op iOS'-app is er nu ook een tegenhanger. Met 'Switch to Android' kun je makkelijker van iPhone naar Android overstappen.

Met de app kun je de belangrijkste data van je iPhone kopiëren naar een Android-toestel. Tot op vandaag was er maar één officiële manier om je data over te zetten van iPhone naar Android, namelijk door een backup van alles te maken op Google Drive en het vervolgens te downloaden op je nieuwe toestel. Je apps worden daarbij niet meegenomen. Met de officiële ‘Switch to Android’-app voor iOS wordt het allemaal een stuk makkelijker. Verwijzingen naar de nieuwe app zijn gevonden in een update van de al langer bestaande Data Restore Tool.


De procedure bestaat uit een aantal stappen, te beginnen met het downloaden van de ‘Switch to Android’-app uit de App Store. Vervolgens wordt er een lokaal WiFi-netwerk tussen beide toestellen opgezet, waarna gegevens worden uitgewisseld.

Android-smartphone

Google regelt ook je Android-apps

Daarnaast zorgt Google er ook voor dat apps die je geïnstalleerd hebt ook op je nieuwe toestel komen. Hoe dit werkt is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft Google een lijst van apps waarvan de Android-tegenhanger bekend is. Deze wordt dan gedownload uit de Play Store. Betaalde apps moet je uiteraard wel weer opnieuw aanschaffen. We verwachten dat de app binnenkort in de App Store verschijnt. Voor mensen die graag roepen dat ze Apple nu écht zat zijn, is het iets om naar uit te kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.