Google Dark mode.

Reacties voor: Google wil haar eigen apps meer thuis laten voelen op de iPhone

Google gaat haar apps voor iPhone en iPad beter maken. Qua design en ontwerp moeten de Google-apps in de toekomst daardoor beter passen bij Apple's eigen standaardapps.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
9 reacties
 1. Zou inderdaad fijn zijn, maar waar het mij het meeste stoort is op de Apple TV, de YouTube app is daar qua uitstraling en bediening echt een vreemde eend in de bijt. Ik hoop dat de daar ook nog een serieus naar gaan kijken.

 2. Hoewel ik de meeste Google apps al heb afgestoten en vervangen door alternatieven zou het fijn zijn als ze eens de keuze gaan invoeren om per app ingelogd te zijn.

  Als ik YouTube wil gebruiken, of Maps of wat dan ook ben ik gelijk aangemeld met één account bij al hun data-graaiende diensten.
  Helaas heeft Microsoft hier ook een handje van.

 3. Nee zou trouw blijven aan Apple producten. Persoonlijk vind ik android al drie keer niets. En vind dat Google te veel verzamel aan informatie. Zitten nu ook geen Google apps op me iPhone, iPad en Mac mini

 4. Dat was op de eerste iPhone 📱 voor alle opspraak

 5. Ik gebruik al jaren geen Google meer ivm privacy (en ook geen FB of Whatsapp). Probeer zoveel mogelijk native Apple apps te gebruiken en indien nodig, third party apps waarbij privacy ook hoog in het vaandel staat.
  Zolang het verdienmodel van Google nog steeds persoonlijke data is, kunnen ze veranderen wat ze willen, maar zal ik niet ook maar een beetje verleid worden om ook maar iets van die ‘diensten’ gebruik te maken.

 6. @EOTB: Dus je bekijkt ook nooit meer 1 filmpje, want alle filmpjes zijn of Facebook/ YouTube gehost ?.
  Je zoekt alles op via een DuckDuckGo go ofzo, en blokkeert met 10 plug-ins alle trackings etc van websites die onderling wel van je te weten krijgen ?.

  Je kan echt niet anoniem het internet meer op, ik heb roer omgegooid en ze mogen alles weten heerlijk.
  Firefox ingeruild voor Edge chromium op de windows pc, overal Google als zoekmachine, apps als Google Maps en YouTube op de iPhone en ingelogd met Google account werkt geweldig.

 7. Google-vrij en FB-vrij leven lukt me redelijk goed:
  – geen Google apps op m’n iPhone
  – navigatie met Magic Earth (elders op iCulture besproken)
  – zoeken met DuckDuckGo
  – geen FB of Insta
  – YouTube bekijk in een privé venster
  – geen GMail maar eigen e-mail bij XXLHosting.nl
  – Adblock’s op m’n MacBook
  – ben vast nog iets vergeten
  – alleen whatsapp groepen is lastig vanaf te komen, heb wel enkele Signal vrienden of gebruik iMessage

 8. @EOTB: ik snap wat je zegt en ook ik let op m’n privacy. Maar geen Whatsapp, geen Google, geen Facebook. Maar wel Safari gebruiken, en hoe zit het daar dan met privacy? Zelfs als je duckduck zou gebruiken in safari, is safari nog steeds gevoelig voor fingerprinting. En steeds meer berichten duiken op, dat als je Apple’s ATT aan hebt staan, dat dat leidt tot nog meer fingerprinting. En doe je mee aan spaarprogramma’s, piggy, airmiles, klantenkaarten? Dan ligt je informatie ook overal. Wat ik wil zeggen, is: op je privacy letten is prima, maar Google en Facebook zijn niet de enige partijen die je moet bannen. Vraag je ook bij je partijen die je meer vertrouwt af wat ze doen met je data. Waarom Apple google miljarden betaalt zodat ze de standaard zoekmachine zijn. Maar is dat allemaal erg? Dat is maar net wat jij daarvan vindt. Ik gebruik bepaalde services niet, en accepteer dat andere services die het mogelijk minder slecht met me voorhebben, wel meer van me weten. Soms wil ik ook handige playlists maken van interessante uitzendingen op YouTube. Video’s waar ik wat van leer, die wil ik opslaan. En dat kan ik alleen maar als ik toch inlog. En dus moet ik maar een stuk privacy opgeven. Net zoals safari gewoon een hele fijne browser is, en ik de fingerprinting op de koop toeneem. Waar dit verhaal toe leidt? Zeg het maar. Ieder z’n privacy verhaal en overwegingen, denk ik.

 9. @Dennis: Ieder zijn ding natuurlijk. Ik hecht waarde aan mijn privacy, dus google zal aan mij niet veel verdienen.

  Origineel geplaatst door Edv
  @EOTB: ik snap wat je zegt en ook ik let op m’n privacy. Maar geen Whatsapp, geen Google, geen Facebook. Maar wel Safari gebruiken, en hoe zit het daar dan met privacy? Zelfs als je duckduck zou gebruiken in safari, is safari nog steeds gevoelig voor fingerprinting. En steeds meer berichten duiken op, dat als je Apple’s ATT aan hebt staan, dat dat leidt tot nog meer fingerprinting. En doe je mee aan spaarprogramma’s, piggy, airmiles, klantenkaarten? Dan ligt je informatie ook overal. Wat ik wil zeggen, is: op je privacy letten is prima, maar Google en Facebook zijn niet de enige partijen die je moet bannen. Vraag je ook bij je partijen die je meer vertrouwt af wat ze doen met je data. Waarom Apple google miljarden betaalt zodat ze de standaard zoekmachine zijn. Maar is dat allemaal erg? Dat is maar net wat jij daarvan vindt. Ik gebruik bepaalde services niet, en accepteer dat andere services die het mogelijk minder slecht met me voorhebben, wel meer van me weten. Soms wil ik ook handige playlists maken van interessante uitzendingen op YouTube. Video’s waar ik wat van leer, die wil ik opslaan. En dat kan ik alleen maar als ik toch inlog. En dus moet ik maar een stuk privacy opgeven. Net zoals safari gewoon een hele fijne browser is, en ik de fingerprinting op de koop toeneem. Waar dit verhaal toe leidt? Zeg het maar. Ieder z’n privacy verhaal en overwegingen, denk ik.

  Klopt, je zult zeker wat gemak moeten missen, maar voor mij werkt het allemaal prima zo. Fingerprinting is altijd een dingetje geweest al wordt het steeds makkelijker om dat te omzeilen.

  Is sowieso niet over een nacht ijs gegaan. Zo ben ik al vele jaren geleden begonnen met te ‘ontgooglen’. Toen duidelijk werd dat whatsapp onder fb kwam, heb ik al mijn contacten laten weten dat ik alleen nog maar met sms en signal te bereiken ben. Verder kost een goede vpn service tegenwoordig bijna niets meer (heb op dit moment 5 euro vpn voor als ik me niet vergis minder dan 20 euro voor 2 jaar dacht ik.

  Overigens begrijp ik goed dat deze levenswijze niet voor iedereen weggelegd is hoor. Het belangrijkste is denk ik dat mensen in elk geval wat meer bewust zijn/worden en niet zomaar overal klakkeloos persoonlijke gegevens achter laten. Maar het natuurlijk gewoon een keuze. Ieder zijn ding 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.