Gmail met nieuw design.

Gmail werkt nu samen met Apple’s Bestanden-app

In de Gmail-app voor iOS kun je voortaan bijlagen toevoegen vanuit de Bestanden-app van Apple. De nieuwe functie is standaard beschikbaar voor alle gebruikers.

Gmail en Bestanden-app werken samen

Google heeft de nieuwe functie aangekondigd via het officiële G Suite-blog. Het geldt voor alle gebruikers die de iOS-app hebben en is te vinden via het paperclip-icoontje dat je bovenin het scherm ziet. Bij het schrijven van een e-mail (of het beantwoorden van een bericht) klik je op de paperclip en blader je omlaag om bijlagen toe te voegen. Behalve foto’s uit je camerarol en bestanden die op Google Drive staan, krijg je dan ook documenten uit de Bestanden-app te zien. Tenminste, als de uitrol voor jou is gestart want Google is nog maar net begonnen.

Sinds 12 februari (gisteren dus) hebben de eerste gebruikers de functie te zien gekregen. De uitrol kan meer dan 15 dagen duren, voordat het alle gebruikers heeft bereikt. Maar uiteindelijk krijgt iedereen het, ongeacht of je een standaard Gmail-account hebt of een zakelijk G Suite-account.

Gmail kan de Bestanden-app zelf openen en geeft daarmee ook toegang tot toepassingen van derden, die zijn aangesloten op de Bestanden-app. Ze moeten zich dan wel als File Provider Extension geregistreerd hebben. Je hoeft de app niet te updaten om toegang tot de Bestanden-app te krijgen. De laatste update van de Gmail-app voor iOS dateert van 29 januari en noemt alleen bugfixes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2020, 9:25
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.