iPod touch kleuren

Gerucht: ‘Geen Face ID in aanstaande iPads en iPod touch’

Apple gaat waarschijnlijk geen Face ID inbouwen in de iPad 2019 en de aanstaande iPad mini 5. Dat blijkt uit de code van iOS 12.2 beta.

Bij de iPad Pro 2018 stapte Apple over naar Face ID, zodat je je tablet kon ontgrendelen met je gezicht. Daarmee werd voor het eerst Touch ID aan de kant gezet. De grote vraag was, of Apple bij de aanstaande instapmodellen van de iPads ook die stap zou maken. Maar het lijkt er niet op. Code in de iOS 12.2 beta wijst op de aanwezigheid van Touch ID. Dat meldt ontwikkelaar Steve Troughton-Smith.


In de beta zijn verwijzingen gevonden naar tenminste vier nieuwe iPads en een mogelijke zevende generatie iPod touch met codenaam ‘iPod9,1’. De iPads hebben de namen ‘iPad11,1’ tot en met ‘iPad11,4’ gekregen en verwijzen naar modellen zonder Face ID. Het lijkt er dus op dat Touch ID nog wel even in gebruik blijft. Bij de iPod touch is geen enkele verwijzing naar Face ID of Touch ID gevonden. Het is dan ook het enige iOS-apparaat dat Apple nog verkoopt zonder biometrische beveiliging.

Vrijdag lekten zeven modelnummers uit voor toekomstige iPads. Ze waren geregistreerd bij de Eurasian Economic Commission (EEC) en wijzen erop dat er twee verschillende modellen aan komen: een nieuwe versie van het standaard formaat iPad met een scherm rond de 10-inch en een vijfde generatie iPad mini met vermoedelijk een scherm rond de 8-inch.

Als de nu gevonden informatie uit de beta klopt, wekt dat de indruk dat het in feite gaat om iPads met iets vernieuwde componenten, maar geen grote verbeteringen. Invoering van Face ID zou een wat groter redesign vereisen, omdat er ruimte moet worden gemaakt voor de TrueDepth-camera bovenin het scherm. Ook zou Apple de rand onderin het scherm kleiner kunnen maken, omdat er geen ruimte meer nodig is voor de thuisknop met Touch ID. Overigens hopen we wel dat Apple de moeite neemt om de schermranden voor de toekomstige modellen wat smaller te maken, maar ook dat is nog gissen.

iPod touch

Eerste grote update sinds 2015
Zowel voor de iPad mini als voor de iPod touch zijn er sinds 2015 geen vernieuwingen meer geweest. Beide apparaten staan op ons wensenlijstje van Apple-producten die een comeback verdienen. Een vernieuwde versie van de iPod touch zou opmerkelijk zijn, omdat Apple vrijwel gestopt is met muziekspelers. Veel mensen hebben al een iPhone om muziek te luisteren en de markt voor losse muziekspelers is gaandeweg steeds meer gekrompen. Wel opmerkelijk is dat Apple de merknaam iPod touch naar spelcomputers heeft uitgebreid, wat een aanwijzing kan zijn voor de plannen die Apple ermee heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.