Apple News Magazines gelekt

‘Apple News Magazines’ ontdekt in iOS 12.2, interne test gepland

In de eerste beta van iOS 12.2 zijn aanwijzingen gevonden dat Apple op het punt staat om 'Apple News Magazines' te testen, een eigen tijdschriftendienst waarbij je afrekent via je iTunes-tegoed.

‘Apple News Magazines’ gevonden in iOS 12.2

In de code voor ontwikkelaars is een verwijzing gevonden naar een verborgen pagina, waarin wordt gesproken over een ‘Apple News Magazines Internal Seed’, die korte tijd intern beschikbaar komt voor eigen personeel. “Er zal niets in rekening worden gebracht op je iTunes Store-account”, belooft Apple. Dit werkt op dezelfde manier als het testen van apps via TestFlight: tijdens de testperiode kosten de in-app aankopen geen geld. Een soortgelijke interne test heeft Apple nu gepland voor de iOS 12.2 beta.

‘Apple News Magazines’ gebaseerd op Texture

Dat Apple bij deze tijdschriftendienst gebruik heeft gemaakt van Texture is duidelijk te zien. Het design lijkt sterk op de al bestaande Texture-dienst, die Apple in de loop van 2018 overnam. Deze app is nog steeds verkrijgbaar via de App Store. Je kunt voor $10 per maand onbeperkt lezen in 200 tijdschriften, waaronder People, The New Yorker, Time, National Geographic, Shape, Newsweek en meer. Apple zou volgens geruchten ook hebben geprobeerd om kranten aan te sluiten, zoals de Wall Street Journal, New York Times en de Washington Post. Mensen kunnen zich abonneren via de Apple News-app, een app die nog steeds niet beschikbaar is in Nederland en België.

Apple News Magazines gelekt

Bundels met tijdschriften
Daarnaast wordt er in de code gesproken over bundels. Het kan hierbij gaan om een all-you-can-read tijdschriftendienst of om een mediabundel, bestaande uit Apple Music, tv-series en tijdschriften. Er zijn geruchten dat de Apple tv-shows in voorjaar 2019 van start gaan.

‘Apple News Magazines’ komt voorjaar 2019?

Tegelijk zijn er geruchten dat Apple de tijdschriftendienst ook in het voorjaar van 2019 zou willen aankondigen, tegelijk met de officiële beschikbaarheid van iOS 12.2. Het meest voor de hand liggende moment daarvoor is tijdens een evenement in maart, waar Apple dan ook meteen de nieuwe iPads kan aankondigen.

iOS 12.2 bevat nog meer vernieuwingen waar we naar uit kunnen kijken. Apple heeft afgelopen week de eerste iOS 12.2 beta beschikbaar gesteld en daarin zitten behalve de duidelijk zichtbare vernieuwingen ook nog wat andere verrassingen. Je leest er alles over in onze round-up van nieuwe iOS 12.2 functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2019, 9:49
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple news, kranten, tijdschriften
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.