iPod touch games.

iPod touch als spelcomputer: Apple breidt handelsmerk uit

Wat is Apple van plan?

Apple heeft het handelsmerk van de iPod touch verder uitgebreid, waardoor het apparaat nu ook bekend staat als game-apparaat. Wat is Apple hiermee van plan en betekent dit dat Apple meer gaat inzetten op gaming?

Apple’s iPod touch werd in 2007 geïntroduceerd en is in 2015 voor het laatst vernieuwd. Het leek er even op dat Apple de iPod touch vergeten is, maar de recente geruchten over een nieuw model én de uitbreiding van het handelsmerk doet nu anders vermoeden. Wil Apple de iPod touch nu echt in gaan zetten als een spelcomputer?

iPod touch handelsmerk uitgebreid

Het handelsmerk van de iPod touch bestaat al sinds 2008. Met een geregistreerd handelsmerk voorkomt Apple dat andere bedrijven misbruik maken van de naam. Dit handelsmerk had voorheen betrekking op allerlei functies, zoals het ‘opnemen, organiseren, versturen, aanpassen en bekijken van text-, data-, audio- en video-bestanden’. Apple heeft nu een verzoek ingediend om daar een aanvulling op te doen. Hierdoor wordt de iPod touch ook omschreven als een ‘handheld voor het spelen van elektronische spelletjes. Hierdoor valt het handelsmerk in de categorie International Class 28, dat gebruikt wordt voor games en speelgoed.

Om het verzoek extra kracht bij te zetten, heeft Apple een screenshot meegestuurd van de iPod touch-pagina op de website van Apple. Apple legt extra nadruk op de naam iPod touch en op de koop-knop op de pagina, om aan te geven dat de iPod touch nog steeds te koop is.

iPod touch handelsmerk met gaming.

Games en diensten
Het is opmerkelijk dat Apple dit handelsmerk nu ineens uitbreidt naar een nieuwe categorie. Het zou kunnen dat deze uitbreiding te maken heeft met het gerucht dat Apple werkt aan een nieuwe iPod touch. De iPod touch is ideaal als mediaspeler, waaronder ook voor games. Met de uitbreiding van dit handelsmerk benadrukt Apple dit, maar het zou er ook op kunnen wijzen dat ze meer van plan zijn.

Diensten worden voor Apple steeds belangrijker, omdat de inkomstengroei daar het grootst is. De iPod touch zou daar een belangrijke rol in kunnen spelen. Door de relatief lage prijs van de iPod touch moet Apple het niet per se hebben van de eenmalige aankoop, maar meer van het gebruik. Denk dan aan het downloaden van games, waar vaak ook in-app aankopen in zitten.

Of Apple de iPod touch inderdaad nieuw leven in wil blazen, moet de komende tijd blijken. Het is mogelijk dat de uitbreiding alleen bedoeld is voor het huidige model. In ieder geval is Apple nog niet van plan om afstand te doen van de iPod touch. Wij hebben alvast op een rijtje gezet hoe Apple de iPod touch kan vernieuwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2019, 9:02
Bron Bron USPTO
Via Via MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerp ipod touch
Device iPod touch
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.