Eve Extend voor de tuin

Eve Extend voor HomeKit officieel aangekondigd, vanaf augustus te bestellen

Bluetooth-versterker voor je HomeKit-producten
Het is officieel: de Eve Extend is nu door de fabrikant aangekondigd. Vanaf augustus is deze Bluetooth-versterker voor je HomeKit-netwerk te bestellen. Het zorgt ervoor dat je een groter bereik hebt voor je HomeKit-spullen, zodat bijvoorbeeld ook accessoires in de tuin aan te sturen zijn.

Update 15 juli: De Eve Extend is nu officieel aangekondigd. Met deze Bluetooth-versterker kun je het bereik van je HomeKit-netwerk vergroten. Het kastje meet 7cm x 7cm en is vanaf augustus te bestellen bij de fabrikant en daarna ook bij diverse winkels. De Eve Extend lekte eerder al uit. Het product is aanvankelijk alleen compatibel met de eigen producten van de fabrikant, niet met producten van derden. Het accessoire is bedoeld voor ruimten die wat verder van de Woning-hub zijn verwijderd, bijvoorbeeld als je HomeKit-accessoires op zolder, in de tuin of in de kelder gebruikt.

Zodra je de koppeling via de Woning-app hebt geregeld werkt alles verder vanzelf. De Eve-app laat dan alle Eve-apparaten met Bluetooth in de omgeving zien en legt verbinding met maximaal acht stuks. Heb je een heel groot huis of een grote tuin, dan kun je ook meerdere Eve Extend-versterkers aansluiten.

Eve Extend voor de tuin

Dit zijn de belangrijkste specs:

  • iPhone, iPad of iPod touch met iOS 12.3 of nieuwer
  • Wi-Fi netwerk op 2,4GHz of 5GHz
  • Geschikt voor: Eve Aqua, Button, Degree, Door & Window, Energy, Flare, Light Switch, Motion, Room (2018, Smoke, Thermo (2017) en Weather
  • Afmetingen: 75 x 23 x 78 mm
  • Stroomvoorziening: MicroUSB-kabel (5 Volt)
  • Verpakkingsinhoud: Eve Extend, microUSB-kabel en handleiding
  • Leverdatum: vanaf augustus 2019
  • Prijs: €49,95 via Eve Store

Leuk om te weten: er zijn momenteel ook diverse Amazon Prime Deals voor Eve-producten!


Update 4 juli: Een Duitse website kreeg alvast de mogelijkheid om hands-on te gaan met het nieuwe accessoire. Je kunt de Eve Extend instellen via de Eve-app en deze communiceert vervolgens via Wi-Fi met je router en via Bluetooth met je andere apparaten.

De Bluetooth Extender voor HomeKit is vooral geschikt voor huizen waar veel beton in zit. Ook mensen die een groot huis hebben of op meerdere verdiepingen wonen kunnen profijt hebben van dit nieuwe accessoire. Hij wordt op de markt gebracht door Eve (voorheen Elgato), dat zich gespecialiseerd heeft in Bluetooth-accessoires voor Homekit.

Eve Extend

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 27 juni.

Vorig jaar hoorden we uit vertrouwelijke bron al dat Eve een Bluetooth Extender voor HomeKit op de plank heeft liggen. Het wordt alleen nog niet officieel ondersteund als productcategorie in HomeKit en daarom kan Eve het niet op de markt brengen. Maar er lijkt nu toch schot in te zitten.

HomeKit Bluetooth Extender van Eve

Eén van de problemen met HomeKit-producten die op Bluetooth werken is dat het bereik vaak beperkt is. Staat de HomeKit-hub beneden bij de tv, dan kun je problemen hebben met Bluetooth-accessoires die je twee verdiepingen hoger gebruikt, zoals een raamsensor of een deurslot voor je balkon. Met een Bluetooth Extender kan dan worden opgelost. Eve heeft er eentje klaarliggen om op de markt te brengen en bij de Amerikaanse toezichthouder FCC is het apparaat nu opgedoken. Het heet de Eve Extend.

Eve Extend

Eve werkte eerder al aan het accessoire, maar de documenten die nu bij de FCC zijn opgedoken werden op 23 juni 2019 ingediend, dus eerder deze week. Het instructieboekje noemt een datum van 13 juni. Alles wijst er sterk op dat dit een nieuw ter goedkeuring ingediend apparaat is. Het accessoires werd eigenlijk al een keertje aangekondigd (en getoond) op de CES 2017, maar daarna bleef het stil. Overigens zou ook ConnectSense aan iets soortgelijks werken.

Eve Extend: HomeKit Bluetooth extender

Het probleem met Bluetooth-apparaten doet zich bijvoorbeeld voor bij deursloten, die vaak wat te ver van de Apple TV af staan. Als oplossing zou je een extra HomeKit-hub kunnen aansluiten, bijvoorbeeld een extra iPad of Apple TV in de meterkast. Dat is niet alleen duur, het is ook onhandig. Apple biedt de mogelijkheid om meerdere Woning-hubs naast elkaar te gebruiken, maar het levert vaak bedieningsproblemen op.

Eve Extend instructieboekje

Het apparaatje op de foto doet denken aan de oudere Eve-apparatuur, zoals de Eve Room van de eerste generatie. Nieuwere producten zijn bij Eve vaak in het zwart uitgevoerd, met een zilverkleurige rand. Er zit ook een micro-USB-poort in.

Eve Extend front

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.