Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
iOS 15 Final.

Apple brengt iOS 15.7.4 uit voor oudere iPhones en iPads

Belangrijke beveiligingsupdate
Heb je nog een iPhone 6s of een iPad mini 4? Dan kun je ook die toestellen nu updaten. Apple heeft namelijk iOS 15.7.4 uitgebracht met belangrijke bugfixes. En voor de Mac zijn er ook updates.

Eens in de zoveel tijd brengt Apple voor mensen met een wat ouder model nog een nieuwe iOS- en iPadOS-update aan. Het gaat dan om modellen die niet meer bijgewerkt kunnen worden naar de allernieuwste versie (momenteel iOS 16 en iPadOS 16), maar nog wel bij relatief veel mensen in gebruik zijn. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 7- en iPhone 6s-serie, die sinds afgelopen september niet meer bijgewerkt kunnen worden naar de nieuwste grote update. Speciaal voor die mensen is er nu iOS 15.7.4 en iPadOS 15.7.4.


Deze macOS-updates zijn er ook
Voor de Mac heeft Apple macOS Monterey 12.6.4 en macOS Big Sur 11.7.5 uitgebracht, ook twee belangrijke beveiligingsupdates. Werk dus je Mac zo snel mogelijk bij, want de beveiligingslekken werden volgens Apple daadwerkelijk geëxploiteerd.

iOS 15.7.4 update uitgebracht

Volgens de releasenotes gaat het hier om belangrijke update, waarin meerdere beveiligingslekken zijn opgelost. De update verschijnt op de hieronder genoemde toestellen, die niet meer bijgewerkt kunnen worden naar iOS 16. Het gaat om deze modellen:

Voor de iPad kun je iPadOS 15.7.4 downloaden op deze modellen:

Apple zorgt er in deze update voor dat apparaten die niet op iOS 16 zitten tóch goed beveiligd zijn tegen de meest recente lekken en kwetsbaarheden.

De officiële releasenotes van de updates zijn als volgt:

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Zoals in de releasenotes te lezen is, gaat het om een algemene update. We raden aan om te updaten. Heb je een iPhone 8 of nieuwer, dan kun je iOS 16.4 installeren.

iOS 15.7.4 downloaden

Om iOS 15.7.4 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Waarom zie ik de update (nog) niet?
Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 beschikbaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.