Gerucht: ‘Draadloze oplaadcase voor AirPods werkt met alle draadloze Qi-laders’

Ben je van plan om de nieuwe draadloze oplaadcase voor de AirPods in huis te halen, maar heb je geen plannen voor Apple's AirPower? Dan lijkt er goed nieuws te zijn, want de nieuwe AirPods-case werkt waarschijnlijk met elke Qi-lader.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Om je AirPods draadloos op te laden op de aankomende AirPower heb je de nieuwe draadloze oplaadcase nodig die Apple vorig jaar september beloofd heeft. Deze zal los verkrijgbaar zijn, maar wordt mogelijk ook geleverd met een set AirPods 2. Heb je wel oren naar deze nieuwe oplaadcase, dan is het enige wat je nog nodig hebt een draadloze oplader.

‘Draadloze AirPods-case werkt met alle Qi-laders

De Chinese publicatie Chongdiantou beweert dat alle draadloze opladers die Qi-gecertificeerd zijn werken met de nieuwe oplaadcase. Ze baseren zich op bronnen bij Apple’s productieketen. Net als de iPhone 8 en iPhone X werkt de nieuwe AirPods-case dus met de Qi-standaard.

https://www.iculture.nl/gids/draadloze-opladers-iphone/

Het lijkt er dus op dat je geen AirPower in huis hoeft te halen om je AirPods draadloos op te laden. De AirPower verschijnt naar verwachting in september, maar de prijs ligt daarbij een stuk hoger dan een andere willekeurige draadloze oplader. Een betrouwbare bron hintte al naar een prijs van €170 voor de AirPower en volgens diezelfde Chongdiantou betaal je straks $149. Wat de prijs ook gaat worden, je moet er flink voor in de buidel tasten. Het is wel de verwachting dat je alle 2018 iPhones geschikt zijn voor draadloos opladen.

Als je de AirPods met de nieuwe case inderdaad op elke Qi-lader kan opladen, betekent dit dat de Apple Watch de enige is waarbij dit niet mogelijk is. De Apple Watch werkt alleen met de meegeleverde oplader en de AirPower, omdat het een aangepaste versie van de Qi-standaard gebruikt. Wie weet dat Apple hier met de komst van de Apple Watch Series 4 verandering in brengt, maar vooralsnog is dat niet het geval.

Bekijk ook

Gerucht: 'AirPower gaat ongeveer €170 kosten' [poll]

Kijk je al lang uit naar de komst van de AirPower en wil je graag weten hoeveel geld je daarvoor opzij moet leggen? Het lijkt erop dat we weten hoeveel de AirPower ongeveer gaat kosten. Er wordt namelijk gesproken over ongeveer $150.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.