Airpods nieuw model

Gerucht: ‘Draadloze oplaadcase voor AirPods werkt met alle draadloze Qi-laders’

Ben je van plan om de nieuwe draadloze oplaadcase voor de AirPods in huis te halen, maar heb je geen plannen voor Apple's AirPower? Dan lijkt er goed nieuws te zijn, want de nieuwe AirPods-case werkt waarschijnlijk met elke Qi-lader.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Om je AirPods draadloos op te laden op de aankomende AirPower heb je de nieuwe draadloze oplaadcase nodig die Apple vorig jaar september beloofd heeft. Deze zal los verkrijgbaar zijn, maar wordt mogelijk ook geleverd met een set AirPods 2. Heb je wel oren naar deze nieuwe oplaadcase, dan is het enige wat je nog nodig hebt een draadloze oplader.

‘Draadloze AirPods-case werkt met alle Qi-laders

De Chinese publicatie Chongdiantou beweert dat alle draadloze opladers die Qi-gecertificeerd zijn werken met de nieuwe oplaadcase. Ze baseren zich op bronnen bij Apple’s productieketen. Net als de iPhone 8 en iPhone X werkt de nieuwe AirPods-case dus met de Qi-standaard.

Het lijkt er dus op dat je geen AirPower in huis hoeft te halen om je AirPods draadloos op te laden. De AirPower verschijnt naar verwachting in september, maar de prijs ligt daarbij een stuk hoger dan een andere willekeurige draadloze oplader. Een betrouwbare bron hintte al naar een prijs van €170 voor de AirPower en volgens diezelfde Chongdiantou betaal je straks $149. Wat de prijs ook gaat worden, je moet er flink voor in de buidel tasten. Het is wel de verwachting dat je alle 2018 iPhones geschikt zijn voor draadloos opladen.

Als je de AirPods met de nieuwe case inderdaad op elke Qi-lader kan opladen, betekent dit dat de Apple Watch de enige is waarbij dit niet mogelijk is. De Apple Watch werkt alleen met de meegeleverde oplader en de AirPower, omdat het een aangepaste versie van de Qi-standaard gebruikt. Wie weet dat Apple hier met de komst van de Apple Watch Series 4 verandering in brengt, maar vooralsnog is dat niet het geval.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2018, 11:59
Bron Bron Chongdiantou
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen airpods, airpower
Device AirPods
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.