Disney+ in België vanaf nu beschikbaar voor €6,99 per maand

Belgische lezers kunnen vanaf nu ook kijken naar het aanbod van Disney+. De streamingdienst Disney+ is vanaf nu ook beschikbaar in België.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Disney+ vanaf 15 september in België beschikbaar

Disney maakte eerder deze zomer al officieel bekend wanneer de streamingdienst beschikbaar komt. Eerder was beloofd dat “deze zomer” België aan de beurt zou zijn. De prijs is hetzelfde als in Nederland en in andere landen: €6,99 per maand en €69,99 voor een heel jaar.

Inschrijven kan hier


Disney+ kwam als eerste land wereldwijd in Nederland beschikbaar. Ook hadden we de primeur om twee maanden gratis te kijken. Sindsdien zijn steeds meer landen erbij gekomen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Spanje. Nu is het dus de beurt aan België. Daarnaast is de streamingdienst ook beschikbaar gekomen in Portugal, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, IJsland en Luxemburg.

https://www.instagram.com/p/CDIuQU-DgUe/?utm_source=ig_web_copy_link

Je aanmelden kan via de app die je onderaan het artikel vindt. De app is beschikbaar op iPhone, iPad, Apple TV en sommige smart-tv’s. Betalen kun je doen via je Apple ID. Er is geen gratis proefperiode beschikbaar.

Groei door internationale expansie
Ondertussen groeit Disney Plus in rap tempo, mede dankzij de coronacrisis. Volgens de kwartaalcijfers die op 28 maart werden gepubliceerd had de dienst 33,5 miljoen abonnees. Tien dagen later op 8 april werd de mijlpaal van 50 miljoen gehaald, een indrukwekkende groei van 16,5 miljoen in tien dagen tijd. Dat had vermoedelijk te maken met de launch in enkele Europese landen en India. De groeispurt bleek echter tijdelijk, want op 4 mei stond de teller op 54,5 miljoen.

Disney Pixar-films

De streamingdienst is één van de weinige lichtpuntjes voor Disney, nu de eigen winkels en pretparken lange tijd gesloten waren, veel bioscopen geen films kunnen vertonen en de productie van veel series noodgedwongen was stilgelegd. Voormalig CEO Bob Iger, die in februari afscheid had genomen, keerde daarom terug om weer een deel van de leiding op zich te nemen.

Apple TV+: geen officiële cijfers
Het is lastig om Disney+ te vergelijken met Apple TV+. Beide diensten startten op ongeveer hetzelfde moment, maar Apple maakt geen cijfers bekend en heeft een ander businessmodel gekozen: veel mensen kijken momenteel gratis. Tijdens de laatste Apple-kwartaalcijfers van juli zei het bedrijf alleen dat de dienstentak 15% meer omzet had dan een jaar geleden, maar gaf geen cijfers over het werkelijke aantal abonnees of kijkers.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Voor bestaande abonnees is er genoeg om (naar uit) te kijken. Sinds 5 mei kun je naar Star Wars: The Rise of Skywalker kijken. Ook is de allerlaatste aflevering van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars online te zien. Ook heeft Disney eerder dit voorjaar de film Frozen 2 eerder online gezet vanwege de coronacrisis, zodat gezinnen iets te kijken hadden tijdens het thuiszitten. Verder kun je een documentaireserie over The Mandalorian zien. Vanaf oktober komt het tweede seizoen van The Mandalorian beschikbaar. Alles over Disney+ lees je in onze uitleg.

Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Net als in Nederland kun je ook in België naar Mulan op Disney+ kijken. Daarbij moet je nu nog extra VIP-toegang betalen, van €21,99. Vanaf begin december is Mulan ook zonder extra kosten beschikbaar op de streamingdienst.

Inschrijven voor Disney+ België kan hier

Bekijk ook

Mulan nu beschikbaar op Disney+: zo kijk je de film vroegtijdig

Disney heeft de langverwachte remake van Mulan uitgebracht op Disney+. Maar je zult er wel flink voor moeten betalen: 21,99 euro via een in-app aankoop. Wil je toch gratis naar Mulan op Disney+ kijken, dan kan dat ook.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 15 september: Artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na beschikbaarheid van Disney+ in België.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.