Disney Plus

Disney+ met advertenties in november naar Europa, prijsverhoging voor duurste optie

Maatregelen tegen accountdeling in de maak
Disney+ met reclame komt vanaf 1 november in Europa beschikbaar. Tegelijkertijd komen er nieuwe bundels en wordt de meest uitgebreide versie duurder. Ook gaat Disney maatregelen nemen tegen het delen van je account.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Disney+ met advertenties naar Europa

Disney heeft aangekondigd dat de goedkopere variant van Disney+ met advertenties vanaf 1 november beschikbaar komt in Europa. Er komt ook een nieuw Standaard-lidmaatschap, terwijl het Premium-lidmaatschap een prijsverhoging krijgt. Tegelijkertijd zijn ook de prijzen bekendgemaakt van de goedkoopste versie van Disney+ met reclames. In Europa betaal je straks €5,99 per maand, wat de nieuwe laagste prijs voor de streamingdienst wordt. Wil je geen reclames, dan kan je straks dus ook kiezen voor Standard en Premium. Voor laatstgenoemde optie, die qua opties gelijk is met de huidige versie van Disney+, wordt in december nog een prijsverhoging doorgevoerd. Hoe hoog de prijs dan wordt, is nog niet bekend. Momenteel kost Disney+ €9,99 per maand in Nederland en dit gaat in november 2023 omhoog naar €10,99. In België kost Disney+ nu nog €8,99 per maand.


Disney heeft nog niet bekendgemaakt wat exact het onderlinge verschil wordt tussen de versie met reclames, het Standard-lidmaatschap en de Premium-opties. Het enige wat nu bekend is, is dat de goedkoopste versie reclames laat zien. Wel verklapt Disney dat je afhankelijk van de gekozen optie op tot vier apparaten tegelijkertijd kan kijken. Ook zal de maximale beeldkwaliteit verschillen per gekozen lidmaatschap. Disney+ ondersteunt momenteel 4K Ultra HD, Dolby Vision, Full HD, HDR10 en Expanded Aspect Ratio met iMAX Enhanced. Mogelijk mis je bij de standaard optie de beste beeldkwaliteit.

Disney Plus

Hoewel Disney op dit moment alleen heeft laten weten dat de nieuwe bundels vanaf 1 november beschikbaar komen in Europa en Canada, is nog niet bekend of alle Europese landen de nieuwe opties krijgen. Het is dus ook nog niet zeker of Nederland meteen al bij de eerste groep landen zit, maar dit lijkt wel waarschijnlijk. Disney+ beleefde zijn wereldwijde primeur in Nederland in 2019.

Einde aan delen van Disney+ wachtwoord?

Disney CEO Bob Iger heeft ook bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers laten weten dat Disney maatregelen gaat nemen om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. Momenteel onderzoekt Disney op welke manieren ze het delen van accounts tegen kunnen gaan. Vanaf eind dit jaar zullen er nieuwe voorwaarden doorgevoerd worden. Eerder voerde Netflix al maatregelen door om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. Op welke manieren Disney+ het delen van accounts gaat aanpakken, is nog niet bekend. Ook weten we nog niet of en wanneer dit in Nederland aangepakt wordt.

Bekijk ook

Niet meer gratis meekijken: Netflix start in Nederland met toeslag voor het delen van je account

Netflix is in Nederland begonnen met het vragen van een toeslag voor het delen van je Netflix-account. Gebruikers moeten €4 per maand extra betalen en krijgen daarover een e-mail. Het is ook mogelijk om een profiel over te dragen naar een ander account.

Update 11 mei 2023: Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft Disney CEO Bob Iger laten weten dat de Disney+ Basic-bundel met advertenties vanaf eind dit jaar beschikbaar komt in Europa. Eind 2022 startte dit al in de VS. Daar kreeg de versie van Disney+ met reclames dezelfde prijs als voorheen het standaard Disney+-pakket ($7,99), terwijl de advertentievrije versie steeg naar $10,99. Het is niet bekend wat de prijzen in Europa worden. Ook weten we nog niet precies welke landen als eerste aan de beurt zijn. Zodra daar meer over bekend wordt, lees je dat hier.

Het was al bekend dat Disney in 2023 de versie met reclames verder zou uitrollen, maar een meer exacte timing was nog onduidelijk. Nu weten we dus dat dit pas in het einde van het jaar gaat gebeuren.

Update 9 december 2022: Het abonnement met reclame is nu in de VS beschikbaar bij Disney+ onder de noemer ‘Disney+ Basic’. Tegelijkertijd is het gewone, reclamevrije abonnement in prijs gestegen van $7,99 naar $10,99. Disney+ Basic neemt de oude prijs van $7,99 in. Volgens Disney krijgen gebruikers maximaal 4 minuten reclame per uur te zien en duurt een reclame 15, 30 of 45 secondes.

Er is geen verschil in wat je kunt kijken, in welke beeldkwaliteit je het kunt kijken of op welk apparaat je het kunt kijken. Bij het goedkopere Netflix-abonnement kun je momenteel niet kijken op een Apple TV. Wel geldt de beperking dat je niet offline kunt kijken. Ook zijn Dolby Atmos en Disney+ GroupWatch niet beschikbaar. Momenteel is Disney+ Basic te krijgen in de VS. Andere landen volgen in 2023, maar Disney heeft nog niet gezegd welke landen wanneer aan de beurt zijn.

Update 18 mei 2022: Inmiddels is meer bekend over de goedkopere abonnementen die Disney+ wil gaan aanbieden, waarbij reclame getoond gaat worden. Bij films en series die een uur of korter duren zal 4 minuten reclame te zien zijn. Dit is minder dan sommige concurrenten. Zo is bij de Amerikaanse concurrent Peacock 5 minuten reclame per uur te zien. Disney+ belooft extra te letten op gezinsvriendelijke reclames, zodat kinderen niet bestookt worden met alcohol en politiek. Ook zullen er geen reclames van concurrerende streamingdiensten te zien zijn. De goedkopere abonnementen komen nog in 2022 beschikbaar in de Verenigde Staten. Andere landen volgen in 2023.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 4 maart 2022.

Disney+ is in Nederland, sinds de prijsverhoging van een jaar geleden, beschikbaar voor €8,99 per maand. Als je dat te duur vindt, kun je geld besparen door je meteen voor een heel jaar te abonneren. Maar vanaf volgend jaar komt er nog een optie bij: Disney+ wordt goedkoper met een extra bundel mét advertenties. De duurdere versie zonder advertenties blijft ook gewoon beschikbaar.

Disney+ goedkoper (met advertenties)

In een persbericht kondigt Disney+ de nieuwe bundel aan, nadat eerder al het gerucht ging. Met het nieuwe goedkopere Disney+ abonnement hoopt de streamingdienst meer kijkers te trekken. De groei van de dienst is de afgelopen maanden wat afgevlakt. Hoewel er al miljoenen kijkers zijn, hoopt Disney+ met een goedkoper abonnement nog meer mensen aan zich te binden.

Maar wat voor Disney nog belangrijker is: de mogelijkheid tot advertenties. In het persbericht zegt Disney dat adverteerders sinds de start van de streamingdienst staan te trappelen om op Disney+ te adverteren. Om aan deze wens tegemoet te komen, start Disney+ eind 2022 in de VS met een goedkoper abonnement en dus met advertenties. In 2023 wordt deze extra bundel ook buiten de VS aangeboden, waarschijnlijk dan ook in Nederland.

Het is niet duidelijk hoeveel goedkoper Disney+ met advertenties wordt. Disney heeft wel al ervaring met een goedkopere streamingdienst met reclame. De Amerikaanse dienst Hulu (dat ook in handen is van Disney), biedt voor $6,99 per maand al een bundel met advertenties, terwijl de reclamevrije versie dan $12,99 kost. Dit is dus een prijsverschil van $6,-. Naast de advertenties krijg je bij de duurdere Hulu-versie ook offline downloads; dat kan bij de goedkopere versie niet. Het is niet bekend of de goedkopere versie van Disney+ ook soortgelijke beperkingen gaat krijgen.

Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 10 augustus: Artikel bijgewerkt met prijzen van Disney+ in Europa en maatregelen om accounts te delen tegen te gaan.
  • 2023 - 11 mei: Artikel bijgewerkt met nieuwe details over uitbreiding in Europa.
  • 2022 - 18 mei: Er is meer bekend over de reclame op Disney+, nu aangevuld met meer info.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 september 2023 om 12:01
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.