Disney Plus

Disney+ Basic met advertenties komt eind dit jaar naar Europa

Disney+ Basic, de versie van Disney+ met advertenties, komt dit jaar naar Europa. Dat betekent ook zeer waarschijnlijk dat je meer moet gaan betalen voor de versie zonder reclames.

Disney+ met advertenties naar Europa

Update 11 mei 2023: Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft Disney CEO Bob Iger laten weten dat de Disney+ Basic-bundel met advertenties vanaf eind dit jaar beschikbaar komt in Europa. Eind 2022 startte dit al in de VS. Daar kreeg de versie van Disney+ met reclames dezelfde prijs als voorheen het standaard Disney+-pakket ($7,99), terwijl de advertentievrije versie steeg naar $10,99. Het is niet bekend wat de prijzen in Europa worden. Ook weten we nog niet precies welke landen als eerste aan de beurt zijn. Zodra daar meer over bekend wordt, lees je dat hier.


Het was al bekend dat Disney in 2023 de versie met reclames verder zou uitrollen, maar een meer exacte timing was nog onduidelijk. Nu weten we dus dat dit pas in het einde van het jaar gaat gebeuren.

Update 9 december 2022: Het abonnement met reclame is nu in de VS beschikbaar bij Disney+ onder de noemer ‘Disney+ Basic’. Tegelijkertijd is het gewone, reclamevrije abonnement in prijs gestegen van $7,99 naar $10,99. Disney+ Basic neemt de oude prijs van $7,99 in. Volgens Disney krijgen gebruikers maximaal 4 minuten reclame per uur te zien en duurt een reclame 15, 30 of 45 secondes.

Er is geen verschil in wat je kunt kijken, in welke beeldkwaliteit je het kunt kijken of op welk apparaat je het kunt kijken. Bij het goedkopere Netflix-abonnement kun je momenteel niet kijken op een Apple TV. Wel geldt de beperking dat je niet offline kunt kijken. Ook zijn Dolby Atmos en Disney+ GroupWatch niet beschikbaar. Momenteel is Disney+ Basic te krijgen in de VS. Andere landen volgen in 2023, maar Disney heeft nog niet gezegd welke landen wanneer aan de beurt zijn.

Update 18 mei 2022: Inmiddels is meer bekend over de goedkopere abonnementen die Disney+ wil gaan aanbieden, waarbij reclame getoond gaat worden. Bij films en series die een uur of korter duren zal 4 minuten reclame te zien zijn. Dit is minder dan sommige concurrenten. Zo is bij de Amerikaanse concurrent Peacock 5 minuten reclame per uur te zien. Disney+ belooft extra te letten op gezinsvriendelijke reclames, zodat kinderen niet bestookt worden met alcohol en politiek. Ook zullen er geen reclames van concurrerende streamingdiensten te zien zijn. De goedkopere abonnementen komen nog in 2022 beschikbaar in de Verenigde Staten. Andere landen volgen in 2023.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 4 maart 2022.

Disney+ is in Nederland, sinds de prijsverhoging van een jaar geleden, beschikbaar voor €8,99 per maand. Als je dat te duur vindt, kun je geld besparen door je meteen voor een heel jaar te abonneren. Maar vanaf volgend jaar komt er nog een optie bij: Disney+ wordt goedkoper met een extra bundel mét advertenties. De duurdere versie zonder advertenties blijft ook gewoon beschikbaar.

Disney+ goedkoper (met advertenties)

In een persbericht kondigt Disney+ de nieuwe bundel aan, nadat eerder al het gerucht ging. Met het nieuwe goedkopere Disney+ abonnement hoopt de streamingdienst meer kijkers te trekken. De groei van de dienst is de afgelopen maanden wat afgevlakt. Hoewel er al miljoenen kijkers zijn, hoopt Disney+ met een goedkoper abonnement nog meer mensen aan zich te binden.

Maar wat voor Disney nog belangrijker is: de mogelijkheid tot advertenties. In het persbericht zegt Disney dat adverteerders sinds de start van de streamingdienst staan te trappelen om op Disney+ te adverteren. Om aan deze wens tegemoet te komen, start Disney+ eind 2022 in de VS met een goedkoper abonnement en dus met advertenties. In 2023 wordt deze extra bundel ook buiten de VS aangeboden, waarschijnlijk dan ook in Nederland.

Het is niet duidelijk hoeveel goedkoper Disney+ met advertenties wordt. Disney heeft wel al ervaring met een goedkopere streamingdienst met reclame. De Amerikaanse dienst Hulu (dat ook in handen is van Disney), biedt voor $6,99 per maand al een bundel met advertenties, terwijl de reclamevrije versie dan $12,99 kost. Dit is dus een prijsverschil van $6,-. Naast de advertenties krijg je bij de duurdere Hulu-versie ook offline downloads; dat kan bij de goedkopere versie niet. Het is niet bekend of de goedkopere versie van Disney+ ook soortgelijke beperkingen gaat krijgen.

Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 11 mei: Artikel bijgewerkt met nieuwe details over uitbreiding in Europa.
  • 2022 - 18 mei: Er is meer bekend over de reclame op Disney+, nu aangevuld met meer info.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 mei 2023 om 21:43
Onderwerp
Categorie
Diensten
31 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.