iPhone SE 2 concept van Martin Hajek.

Concepten: zo kunnen een nieuwe iPhone SE en iPad Pro eruitzien

Er zijn twee nieuwe concepten verschenen: van een nieuwe iPhone SE en van de volgende generatie iPad Pro. De nieuwe iPhone SE krijgen we wellicht binnenkort al te zien, terwijl we op de iPad Pro nog even moeten wachten. Maar hoe zien deze nieuwe modellen er volgens de ontwerper Martin Hajek uit?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voor veel mensen is de iPhone SE het perfecte formaat, maar het huidige model werd deze maand alweer twee jaar geleden aangekondigd. Een nieuw model is dus de verwachting, maar het is nog maar de vraag of deze er ook echt komt. Mocht er een nieuwe iPhone SE komen, dan laat dit concept van Martin Hajek (@deplaatjesmaker) goed zien hoe zo’n nieuw model eruit kan zien. We zien bijvoorbeeld een glazen achterkant en de nieuwe gouden kleur. Van dezelfde ontwerper komt ook een nieuw concept van de iPad Pro die een stuk ambitieuzer is.

Realistisch iPhone SE-concept

De berichten over een nieuwe iPhone SE spreken elkaar nogal tegen. Zo verwacht de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo geen iPhone SE 2 en volgens Taiwanese bronnen komen de eerste nieuwe iPhones pas in het najaar. Desalniettemin zijn er wel al wat geruchten geweest over een nieuwe iPhone SE 2. Verwacht geen iPhone X-achtig design, maar een meer kleine aanpassing om het model weer 2018-proof te maken. In het concept is dat ook terug te zien. Het algehele design is nagenoeg gelijkgebleven met de huidige iPhone SE, maar dan met een glazen achterkant voor draadloos opladen.

iPhone SE 2 concept met draadloos opladen.

Om het af te maken is het model in de plaatjes voorzien van een nieuw goud kleurtje. Dit is dezelfde kleur als bij de huidige iPhone 8. Mocht Apple in de line-up van iPhones voor 2018 met een nieuwe iPhone SE komen, dan lijkt deze gouden kleur een logische keuze. Onlangs verschenen er ook berichten dat Apple de iPhone X nog in het goud uit gaat brengen. Mocht Apple dit soort nieuwe toestellen in petto hebben, dan verwachten wij die aankondiging tijdens het Apple Education Event op 27 maart aanstaande.

iPad Pro-concept met dunne schermranden

Het iPad Pro-concept is in vergelijking met die van de iPhone SE een stukje innovatiever. De ontwerper laat namelijk zien hoe de iPad Pro er zonder thuisknop en dikke schermranden uit kan gaan zien. Het design lijkt erg op de iPhone X, inclusief notch voor Face ID. Het model lijkt dan ook heel erg op een opgeblazen iPhone X. Apple zou van plan zijn om deze zomer met de nieuwe iPad Pro-modellen op de proppen te komen, mogelijk met 11-inch scherm.

iPad Pro-concept van Martin Hajek.

Het is daardoor goed mogelijk dat Apple tijdens de WWDC 2018 van 4 tot en met 8 juni een nieuwe iPad Pro uit de doeken gaat doen. We verwachten hier onder andere de aankondigingen van iOS 12 en macOS 10.14. Wil je nu alvast in de stemming komen, dan hebben we speciale WWDC 2018-wallpapers voor je gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2018, 8:31
Bron Bron Martin Hajek
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, ipad pro, iPhone SE 2
Devices iPad Pro, iPhone SE 2020

Actuele iPhone SE 2020 deals

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.