iPhone LED-flitser

Dit kun je doen als de iPhone-flitser niet werkt

Werkt je iPhone-flitser niet? Met een paar eenvoudige stappen kun je controleren of er een defect is of dat er iets anders aan de hand is. Zo zorg je dat de iPhone-flitser weer functioneert!

Voor het maken van foto’s in het donker is de iPhone-flitser onmisbaar. Is de iPhone-flitser defect, dan zul je dat meteen merken: de foto’s zijn veel te donker en je kunt niet meer duidelijk zien wat er op de foto staat. Ligt het aan de flitser zelf of aan de software? Dat is gemakkelijk uit te zoeken. In deze tip geven we je uitleg over wat je kunt doen bij een defecte iPhone flitser.

iPhone flitser werkt niet

Er is een vrij makkelijke manier om te checken of de flitser echt defect is. Je doet dit via de zaklamp-functie. Door naar het Bedieningspaneel te gaan en de zaklamp op je iPhone aan te zetten, kun je zien of de flitser het nog doet.

Gebeurt er niks? Dan kun je het probleem waarschijnlijk niet zelf oplossen. Je kunt dan het beste naar de Apple Store of een Apple Service Provider gaan om je toestel te laten repareren. Hieronder lees je hoe je contact opneemt met Apple Support.

Flitser iPhone problemen oplossen

Als de flitser via bovenstaande methode gewoon werkt, maar het niet doet bij het maken van een foto, dan zijn er een aantal dingen die je kunt proberen. Om te beginnen is het goed om even te checken of hij wel echt aan staat. Open de Camera-app en kijk of het flits-icoontje linksboven in je scherm geel is. Je herkent het icoontje aan een bliksemschicht. Is hij wit, dan staat de flits in automatische modus en doet hij het alleen bij weinig licht. Zet hem in dat geval even volledig aan om hem te testen. Tik erop en selecteer de optie Aan om de flitser aan te zetten zodra je een foto maakt.

iPhone-flitser defect

Controleer nu of de flitser aan gaat als je een foto maakt. Is dit niet het probleem? Dan kun je proberen om de Camera-app geforceerd af te sluiten. Hoe je dat doet, lees je in onze tip over apps gedwongen afsluiten. Helpt dat niet, probeer dan een iPhone reset.

iPhone flitser stopt bij filmen of te warme omgeving

Een andere oorzaak kan een te warme omgeving zijn. Als je je iPhone voor langere tijd in de hete zon gebruikt, wordt de flitsfunctie tijdelijk uitgeschakeld. Dit voorkomt dat de iPhone-temperatuur nog heter wordt dan hij al is, zodat er geen onderdelen beschadigd raken. Het gaat hier dus niet om een defect, maar om een maatregel om je iPhone te beschermen. Voelt je iPhone erg warm aan, wacht dan even tot hij afgekoeld is en controleer daarna nogmaals of de flitser nu wel goed werkt. Ook als je voor een lange tijd aan het filmen bent met de flitser aan, kan deze uitgeschakeld worden.

Nog steeds niet opgelost? Dan is een laatste redmiddel om je iPhone helemaal opnieuw te installeren. In de tip iPhone herstellen leggen we je uit hoe dat werkt. Als dat ook niet helpt, dan kunnen we je enkel aanraden om langs te gaan bij een Apple Store of Apple Service Provider.

Heb je andere problemen met de camera en vermoed je dat de iPhone-camera defect is? Dan hebben we hierover een aparte tip.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Foto
Onderwerpen camera, flitser, reparatie
Device iPhone
Software iOS