iPhone SE review iCulture: toestel met iPhone 6s

Gerucht: ‘Nieuwe iPad Pro heeft 11-inch scherm, geen iPhones in eerste helft 2018’

Komt er wel of geen nieuwe iPhone SE 2? Volgens Taiwanese bronnen is Apple niet van plan om een nieuwe iPhone in de eerste helft van 2018 uit te brengen, waardoor de kans op een iPhone SE 2 klein wordt. Wel komen er nieuwe iPads, waaronder een iPad Pro met 11-inch scherm.

De afgelopen maanden zijn er af en toe geruchten opgedoken over de komst van een iPhone SE 2, als opvolger van de huidige iPhone SE. Hele concrete en betrouwbare bronnen zijn er echter niet, dus het zou zomaar kunnen dat deze opvolger nog even op zich laat wachten. Als het aan Taiwanese bronnen ligt, komt Apple in de eerste helft van dit jaar nog niet met verbeterde of nieuwe iPhones. Wel staan er nog meerdere iPad-modellen op de planning, waaronder een nieuwe iPad Pro met mogelijk een 11-inch scherm.

‘Geen iPhones in eerste helft 2018’

De iPhone SE 2 komt af en toe in het geruchtencircuit boven drijven. Fabrikanten in India zouden verantwoordelijk zijn voor een nieuwe iPhone SE 2 die dit voorjaar moet verschijnen. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo had hier echter een hard hoofd in en verwacht dan ook geen iPhone SE 2. Apple zou niet genoeg mankracht hebben om zoveel verschillende nieuwe toestellen te maken. Hij hield nog wel de deur open voor een eventuele aangepaste versie met bijvoorbeeld een iets snellere processor, maar een echt nieuw model verwacht hij niet. Dit komt overeen met de berichten die nu uit Taiwan komen. Die bronnen melden namelijk dat Apple in de eerste helft van 2018 geen nieuwe iPhones in de planning heeft.

Dat betekent dus dat de 2018 iPhones in september de enige nieuwe modellen zijn die Apple dit jaar aankondigt. Het gaat dan om een nieuwe iPhone X, iPhone X Plus en een 6,1-inch iPhone. Een eventuele iPhone SE 2 valt hier dus buiten. Dit kan dus betekenen dat Apple nog een jaartje wacht met deze opvolger of dat er helemaal geen nieuwe versie van komt.

‘Nieuwe iPad Pro heeft 11-inch scherm’

Voor het tweede kwartaal heeft Apple wel een nieuwe iPad Pro in de planning staan. Vergelijkbaar met eerdere geruchten melden ook deze nieuwe bronnen dat de nieuwe iPad Pro’s tijdens de WWDC 2018 aangekondigd gaan worden. We weten nog niet precies wanneer dit is, maar we verwachten in de eerste week van juni. De nieuwe iPad Pro heeft in ieder geval dunnere schermranden en Face ID. Volgens de bron betekent dit dat het scherm een formaat van 11-inch heeft, een fractie groter dan de huidige 10,5-inch iPad Pro. Dit zou ongeveer overeenkomen met het verschil tussen de Plus-modellen van de iPhone en de huidige iPhone X.

De WWDC 2018 vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats van 4 tot en met 8 juni, al wachten we nog in spanning op de officiele aankondiging van Apple. Vorig jaar kwam de aankondiging al in februari, dus de aankondiging voor dit jaar kan elk moment komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone SE 2020 deals

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.