Gerucht: ‘Nieuwe iPad Pro heeft 11-inch scherm, geen iPhones in eerste helft 2018’

Komt er wel of geen nieuwe iPhone SE 2? Volgens Taiwanese bronnen is Apple niet van plan om een nieuwe iPhone in de eerste helft van 2018 uit te brengen, waardoor de kans op een iPhone SE 2 klein wordt. Wel komen er nieuwe iPads, waaronder een iPad Pro met 11-inch scherm.

De afgelopen maanden zijn er af en toe geruchten opgedoken over de komst van een iPhone SE 2, als opvolger van de huidige iPhone SE. Hele concrete en betrouwbare bronnen zijn er echter niet, dus het zou zomaar kunnen dat deze opvolger nog even op zich laat wachten. Als het aan Taiwanese bronnen ligt, komt Apple in de eerste helft van dit jaar nog niet met verbeterde of nieuwe iPhones. Wel staan er nog meerdere iPad-modellen op de planning, waaronder een nieuwe iPad Pro met mogelijk een 11-inch scherm.

‘Geen iPhones in eerste helft 2018’

De iPhone SE 2 komt af en toe in het geruchtencircuit boven drijven. Fabrikanten in India zouden verantwoordelijk zijn voor een nieuwe iPhone SE 2 die dit voorjaar moet verschijnen. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo had hier echter een hard hoofd in en verwacht dan ook geen iPhone SE 2. Apple zou niet genoeg mankracht hebben om zoveel verschillende nieuwe toestellen te maken. Hij hield nog wel de deur open voor een eventuele aangepaste versie met bijvoorbeeld een iets snellere processor, maar een echt nieuw model verwacht hij niet. Dit komt overeen met de berichten die nu uit Taiwan komen. Die bronnen melden namelijk dat Apple in de eerste helft van 2018 geen nieuwe iPhones in de planning heeft.

Bekijk ook

Gerucht: Apple-analist Kuo verwacht geen iPhone SE 2

Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt niet dat er een iPhone SE 2 met nieuwe functies op de planning staat. Apple heeft onvoldoende mens- en ontwikkelkracht om dit jaar vier vernieuwde modellen uit te brengen.

Dat betekent dus dat de 2018 iPhones in september de enige nieuwe modellen zijn die Apple dit jaar aankondigt. Het gaat dan om een nieuwe iPhone X, iPhone X Plus en een 6,1-inch iPhone. Een eventuele iPhone SE 2 valt hier dus buiten. Dit kan dus betekenen dat Apple nog een jaartje wacht met deze opvolger of dat er helemaal geen nieuwe versie van komt.

‘Nieuwe iPad Pro heeft 11-inch scherm’

Voor het tweede kwartaal heeft Apple wel een nieuwe iPad Pro in de planning staan. Vergelijkbaar met eerdere geruchten melden ook deze nieuwe bronnen dat de nieuwe iPad Pro’s tijdens de WWDC 2018 aangekondigd gaan worden. We weten nog niet precies wanneer dit is, maar we verwachten in de eerste week van juni. De nieuwe iPad Pro heeft in ieder geval dunnere schermranden en Face ID. Volgens de bron betekent dit dat het scherm een formaat van 11-inch heeft, een fractie groter dan de huidige 10,5-inch iPad Pro. Dit zou ongeveer overeenkomen met het verschil tussen de Plus-modellen van de iPhone en de huidige iPhone X.

De WWDC 2018 vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats van 4 tot en met 8 juni, al wachten we nog in spanning op de officiele aankondiging van Apple. Vorig jaar kwam de aankondiging al in februari, dus de aankondiging voor dit jaar kan elk moment komen.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe iPad Pro-modellen met Face ID komen in juni'

Apple is van plan om dit jaar met meerdere nieuwe iPads te komen. De nieuwe iPad Pro komt volgens een analist tegen het einde van het aankomende kwartaal beschikbaar. Dat zou betekenen dat deze iPad eind juni in de winkels ligt.

Actuele iPhone SE 2020 deals

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.