Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Gerucht: ‘Apple wil productie 2018 iPhones versnellen door eerder te starten’

Volgens geruchten gaat Apple de productie van de 2018 iPhones versnellen door al in het tweede kwartaal te starten. Apple wil hiermee voorkomen dat er tekorten zijn zodra de nieuwe iPhones in de schappen liggen.

Vorig jaar startte Apple iets later met de productie van de iPhone X dan voorgaande jaren het geval was bij de nieuwe iPhones. Dit zorgde ervoor dat de voorraad wat beperkter was en de iPhone X ook later beschikbaar was dan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Om dit te voorkomen start Apple eerder met de productie van de nieuwste modellen.

‘Apple versnelt productie 2018 iPhones’

Voordat de massaproductie van de nieuwe iPhones van start gaat, start Apple eerst altijd met de testproductie. De massaproductie start doorgaans in de zomer met de testperiode daar vlak voor en volgens bronnen bij Digitimes is Apple van plan om de testproductie dit jaar op z’n vroegst te starten in het tweede kwartaal, dat loopt van april tot en met juni. De versnelde productie zal vooral te maken hebben met de sensoren voor de 3D-camera.

Bekijk ook

Gerucht: '6,1-inch iPhone is opvolger van iPhone 8 en krijgt dezelfde prijs'

De nieuwe 6,1-inch iPhone van 2018 gaat waarschijnlijk voor dezelfde prijs als de iPhone 8 over de toonbank. Dit nieuwe toestel vervangt dan ook de huidige iPhone 8, maar lijkt qua uiterlijk op de iPhone X. Hoe kan Apple dit nieuwe model voor de iPhone 8-prijs aanbieden?

De 3D-camera in de iPhone X zorgde aanvankelijk voor uitdagingen bij de productie. Omdat Apple dit jaar drie nieuwe iPhones met dit onderdeel uitbrengt, willen ze er dus zeker van zijn dat er genoeg exemplaren beschikbaar komen. Zowel de opvolger van de iPhone X, de iPhone X Plus en de 6,1-inch iPhone krijgen Face ID gezichtsherkenning, omdat deze modellen geen thuisknop meer hebben. Apple kan dit jaar het tekort aan 3D-sensoren niet opvangen met nieuwe iPhones die dit onderdeel niet hebben, dus door eerder te starten kunnen ze de productie van de 2018 iPhones versnellen.

Apple zal de nieuwe iPhones in september aan gaan kondigen met naar verwachting een beschikbaarheid later die maand. De 6,1-inch iPhone krijgt als enige van de drie een LCD-scherm, mogelijk om de kosten lager te houden. Dit zal voor veel mensen dan ook de meest aantrekkelijke nieuwe iPhone van dit jaar worden.

Bekijk ook

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de iPhones waaruit je kan kiezen

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones zijn er?

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.