Concept van een dark mode op iPhone X.

Gerucht: ‘Apple wil productie 2018 iPhones versnellen door eerder te starten’

Volgens geruchten gaat Apple de productie van de 2018 iPhones versnellen door al in het tweede kwartaal te starten. Apple wil hiermee voorkomen dat er tekorten zijn zodra de nieuwe iPhones in de schappen liggen.

Vorig jaar startte Apple iets later met de productie van de iPhone X dan voorgaande jaren het geval was bij de nieuwe iPhones. Dit zorgde ervoor dat de voorraad wat beperkter was en de iPhone X ook later beschikbaar was dan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Om dit te voorkomen start Apple eerder met de productie van de nieuwste modellen.

‘Apple versnelt productie 2018 iPhones’

Voordat de massaproductie van de nieuwe iPhones van start gaat, start Apple eerst altijd met de testproductie. De massaproductie start doorgaans in de zomer met de testperiode daar vlak voor en volgens bronnen bij Digitimes is Apple van plan om de testproductie dit jaar op z’n vroegst te starten in het tweede kwartaal, dat loopt van april tot en met juni. De versnelde productie zal vooral te maken hebben met de sensoren voor de 3D-camera.

De 3D-camera in de iPhone X zorgde aanvankelijk voor uitdagingen bij de productie. Omdat Apple dit jaar drie nieuwe iPhones met dit onderdeel uitbrengt, willen ze er dus zeker van zijn dat er genoeg exemplaren beschikbaar komen. Zowel de opvolger van de iPhone X, de iPhone X Plus en de 6,1-inch iPhone krijgen Face ID gezichtsherkenning, omdat deze modellen geen thuisknop meer hebben. Apple kan dit jaar het tekort aan 3D-sensoren niet opvangen met nieuwe iPhones die dit onderdeel niet hebben, dus door eerder te starten kunnen ze de productie van de 2018 iPhones versnellen.

Apple zal de nieuwe iPhones in september aan gaan kondigen met naar verwachting een beschikbaarheid later die maand. De 6,1-inch iPhone krijgt als enige van de drie een LCD-scherm, mogelijk om de kosten lager te houden. Dit zal voor veel mensen dan ook de meest aantrekkelijke nieuwe iPhone van dit jaar worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2018, 12:22
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2018 iPhone
Device iPhone 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.