CorelCAD Mobile iPad

Corel brengt CorelCAD Mobile voor technisch ontwerpers uit

CorelCAD Mobile is de eerste iOS-app die Corel in tien jaar uitbrengt. Met de app kunnen (technisch) ontwerpers hun .DWG-tekeningen op de iPhone en iPad meenemen en samen met collega's eraan werken. Maar ondertussen loopt Corel wel een paar jaar achter op concurrent Autodesk.

Corel vs Autodesk

Als je technisch ontwerper of architect bent, ken je ongetwijfeld Corel. Met CorelCAD en CorelDRAW bieden ze professionele gereedschappen voor tekenen in 2D en ontwerpen in 3D en daarnaast hebben ze ook creatieve apps zoals PaintShop Pro. Opvallend is dat concurrent Autodesk al jarenlang mobiele AutoCAD-apps voor professioneel tekenen en 3D-modelleren uitbrengt, maar dat Corel het op mobiel gebied tot nu toe een beetje heeft laten afweten.


Bij AutoCAD vind je sinds 2010 al diverse apps voor iPhone en iPad, waarmee je als industrieel ontwerper of technisch tekenaar aan de slag kunt. AutoCAD bracht bijvoorbeeld professionele AutoCAD-apps uit waarmee je ontwerptekeningen op de iPad kunt meenemen. Voor consumenten brachten ze de tekenapps SketchBook en SketchBook Motion uit, waarmee ze naar verluidt “miljoenen hebben verdiend“.

CorelCAD Mobile iPhone VoiceNote

CorelCAD Mobile

Acht jaar na de introductie van de iPad is Corel nu ook klaar voor het mobiele tijdperk. In 2010 verscheen al wel de gratis tekenapp Corel Paint It! maar die app werd sindsdien niet meer bijgewerkt. Nu brengen ze met CorelCAD Mobile voor het eerst weer een mobiele app uit, die daadwerkelijk bruikbaar is (en hopelijk ook wat vaker een update krijgt). Deze iOS-app is te gebruiken in combinatie met CorelCAD 2018 op de Mac en Windows PC. Je kunt de app gratis downloaden en vervolgens 2D- en 3D-ontwerpen bekijken in .DWG-formaat. Ook kun je eenvoudige notities maken op de tekening.

CorelCAD Mobile iPad
Ook handig voor Apple: ontwerpen van een dakopstelling voor zonnepanelen.

Wil je alles eruit halen, dan moet je de bankpas of creditcard trekken: €99,99 per jaar of €9,99 per maand. Je krijgt dan toegang tot de Sketch-tools om snel ideeën te schetsen en tools die je van de desktop kent. Ook kun je meer aanpassingen in tekeningen doen, dankzij de meer dan 150 teken- en bewerkfuncties. Je kunt de .DWG-bestanden inlezen via Dropbox, Google Drive, Box of lokaal op je iDevice opslaan.

CorelCAD Mobile iPad

Samenwerken aan ontwerpen
CorelCAD Mobile bevat ook functies om de ontwerptekeningen te projecteren aan klanten of collega’s en opties om samen te werken aan een project. Sta je buiten op een bouwplaats en lukt het echt niet om tekst in te tikken, dan kun je met de functies PictureNote en VoiceNote ook foto’s en spraakmemo’s toevoegen. Die zijn vervolgens ook weer op de desktop te bekijken en te beluisteren, zodat een collega op kantoor bijvoorbeeld aanpassingen kan doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.