Gerucht: Apple-analist Kuo verwacht geen iPhone SE 2

Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt niet dat er een iPhone SE 2 met nieuwe functies op de planning staat. Apple heeft onvoldoende mens- en ontwikkelkracht om dit jaar vier vernieuwde modellen uit te brengen.

Ming-Chi Kuo is de afgelopen dagen vaker in het nieuws. Meestal gaat het over de drie iPhones van 2018 die hij verwacht in formaten van 5,8-inch en groter. Over een nieuwe iPhone SE 2 heeft de analist echter zijn twijfels. Kuo heeft vandaag (alweer) een rapport uitgebracht, waarin hij zich afvraagt of er wel een iPhone SE 2 op komst is. Kuo denkt dat Apple niet genoeg menskracht in dienst heeft om dit jaar nóg een nieuwe iPhone te ontwikkelen.


Met de opvolger van de iPhone X, een groter 6,5-inch toestel met de naam iPhone X Plus en een middenklasser met 6,1-inch LCD-scherm zou Apple al genoeg werk omhanden hebben. Het gaat om drie nieuwe toestellen die elk behoorlijk wat aandacht vragen.

Kuo: ‘Geen iPhone SE 2 gepland

Het rapport van Kuo legt uit dat Apple in 2017 drie nieuwe iPhones in één kwartaal uitbracht. Dat was een behoorlijke klus en het leidde ertoe dat de iPhone X was vertraagd. Deze had het meest ingewikkelde design. Die vertraging alleen al wijst erop dat Apple niet genoeg menskracht heeft om drie nieuwe toestellen te ontwikkelen. Mocht er toch een zogenaamde iPhone SE 2 in de pijplijn zijn, dan verwacht Kuo dat die nauwelijks verschilt van het huidige model. Misschien stopt Apple er een iets snellere processor in en gaat de prijs iets omlaag. Maar functies waarover in het geruchtencircuit wordt gesproken zoals draadloos opladen, zijn misschien iets te optimistisch.

Bekijk ook

iphone-se

iPhone SE

iPHone SE 2017 concept in rosegoud.

Zit je te wachten op een iPhone SE 2, dan breekt dus een spannende periode aan. Gaat Apple het kleintje een flinke make-over geven of wordt de SE 2 het kind van de rekening? Alles over de 2018 iPhones lees je in onderstaand artikel:

Bekijk ook

iPhone 2018: alles over de iPhone 2018 functies en release

Lees hier alles over de nieuwe iPhones van 2018: welke iPhone-modellen heeft Apple in september 2018 uitgebracht, wat is de iPhone 2018 prijs en wat zijn de nieuwe iPhone functies? Lees alles over de iPhone 2018 release, functies en meer 📲

Actuele iPhone SE 2020 deals

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.