iPhone 11 Pro render.

Gerucht: ‘iPhone 11 krijgt vernieuwde Face ID en verbeterde videofuncties’

Ook nieuwe iPads op komst
Er zijn weer nieuwe details gelekt over de iPhone 11. Volgens Bloomberg krijgt de nieuwe iPhone Pro camera-verbeteringen op het gebied van filmen en zit er een flink verbeterde Face ID-functie in, waardoor je je toestel ook kan ontgrendelen als deze plat op tafel ligt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

September komt steeds dichterbij, dus krijgen we ook steeds meer details over de iPhone 11. Deze keer is het Mark Gurman van Bloomberg die de nodige nieuwe details weet te delen. Mark Gurman heeft het nagenoeg altijd bij het juiste eind, waardoor zijn informatie als zeer betrouwbaar gezien wordt. De belangrijkste nieuwe details hebben betrekking op nieuwe videofuncties, Face ID en de waterbestendigheid van de iPhone 11. Hoe de nieuwe iPhone gaat heten weten we nog niet, maar Bloomberg spreekt in het artikel voornamelijk over de Pro iPhones.

iPhone 11 met verbeterde Face ID

Met Face ID ontgrendel je je iPhone, maar je moet je gezicht daarvoor wel redelijk recht voor het scherm houden. Bij de iPhone 11 is dit volgens Bloomberg niet meer nodig. Apple voegt een nieuwe sensor aan de iPhone 11 toe, waardoor Face ID een veel bredere kijkhoek heeft. Het grootste voordeel daarvan is dat je dus je toestel kan ontgrendelen als deze plat op tafel ligt. Of dit ook betekent dat je je iPhone kan ontgrendelen als je deze horizontaal houdt zoals bij de iPad Pro, is niet bekend.

De nieuwe videofuncties van de camera zorgen ervoor dat de kwaliteit van filmpjes dichter bij professionele videocamera’s ligt. Volgens de bron werkt Apple aan een functie waarbij je effecten kan toevoegen, kleuren kan aanpassen en de video kan bijsnijden terwijl je aan het filmen bent. In iOS 13 kun je straks al gemakkelijker video’s bewerken, maar op de nieuwe toestellen is dat ook mogelijk tijdens het filmen.

Tot slot meldt Bloomberg dat de toestellen een verbeterde waterbestendigheid hebben. Hierdoor kan je het toestel veel langer onder water houden dan bij de huidige modellen. Bij de 2018 iPhones is dat 30 minuten dankzij IP68, maar de iPhone 11 heeft dus zeer waarschijnlijk een hogere IP-beoordeling. Meer over de huidige waterbestendigheid van de iPhone lees je in onze tip.

Bekijk ook

Dit betekent IP67 en IP68: zo stof- en waterdicht is de iPhone

Wat betekent de rating IP67 en IP68 van de iPhone? Kun je ermee zwemmen, door het zand rollen en in de stromende regen laten liggen? In dit artikel praten we je bij over IP67 en IP68 en wat je wel en beter niet met de iPhone kunt doen.

Overige details bekend
Andere details die Bloomberg deelt waren eerder al bekend, zoals de mogelijkheid om draadloos je AirPods op te laden via de achterkant van de iPhone. Ook de details over de 2019 iPhone camera waren al bekend. Zo krijgen de twee duurste modellen een derde cameralens, waarmee je een veel bredere foto kan maken. Ook de eerder gelekte Smart Frame-functie beaamt Bloomberg. Met deze functie worden er drie foto’s tegelijk gemaakt, die met kunstmatige intelligentie gecombineerd worden. Hierdoor kun je alsnog objecten vastleggen die in eerste instantie buiten beeld zijn.

Bekijk ook

Dit moet je weten over de camera's van de 2019 iPhones

De 2019 iPhone heeft dit jaar een derde camera, maar wat kun je daar allemaal mee? In dit artikel lees je alles over de verbeteringen van de iPhone 2019 camera's.

Over de iPhone 2019 kleuren verwacht de bron dezelfde afmetingen en nagenoeg hetzelfde design. Wel krijgen sommige kleuren aan de achterkant een meer matte uitstraling, ten opzichte van het glimmende design van de huidige modellen. Ook is het glas daardoor beter bestand tegen vallen. De drukgevoelige 3D Touch-schermen verdwijnen en maken plaats voor Haptic Touch, waardoor de mogelijkheden van 3D Touch wel grotendeels behouden blijven.

Nieuwe iPads op komst voor najaar 2019

Gurman bevestigt ook de komst van nieuwe iPads. Eerder waren er al registraties van de iPad 10,2-inch en andere modellen opgedoken in de database van de Eurasian Economic Commission. Het gaat zoals gezegd om een 10,2-inch iPad en de iPad Pro 2019, waarbij laatstgenoemde drie camera’s krijgt zoals de nieuwe iPhones. Het is onduidelijk of Apple deze nieuwe modellen al in september aankondigt of tijdens een event in oktober.

Ook werkt Apple nog aan een nieuwe HomePod en nieuwe AirPods voor 2020. De HomePod wordt goedkoper door nieuwe onderdelen, terwijl de AirPods juist duurder worden door meer geavanceerde functies.

https://www.iculture.nl/nieuws/bloomberg-goedkopere-homepod-duurdere-airpods-2020/

Apple onthult de 2019 iPhones tijdens het aankomende event in september. De datum van het iPhone september 2019-event is nog niet bekend, maar deze is waarschijnlijk op 10 september. Wil je weten wat er nog allemaal aan zit te komen? Check dan onze verwachtingen van het iPhone-event.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.