Verbouwing Apple Store Amsterdam - Today At Apple

Verbouwing Apple Store Amsterdam gestart: hier zijn de foto’s!

De Apple Store Amsterdam gaat verbouwen. Een paar weken geleden hadden we al de primeur met de plannen om de Apple Store te voorzien van een videowall en forum. Inmiddels is de verbouwing gestart en iCulture heeft uitgebreid foto's gemaakt!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Verbouwing bij Apple Amsterdam

Het atrium in de Apple Store is afgezet met een witte afzetting, waarop in gouden letters de volgende tekst staat: ‘De Apple Store die je zo mooi vindt, wordt nog mooier. Ook zijn we bezig met verbeterde Today at Apple sessies’. Apple heeft kasten met accessoires tegen de muur gezet. In het atrium komt een grote videowall, waar je kunt deelnemen aan de Today at Apple-workshops. Momenteel wordt alleen de benedenverdieping verbouwd en er zijn op de eerste verdieping nog geen bouwactiviteiten gaande. Onze tipgever zegt dat vanaf vrijdag 29 maart ook de bovenverdieping afgesloten zal zijn. Alle activiteiten, inclusief de Genius Bar en accessoires zullen dan op de begane grond plaatsvinden. In totaal zal de verbouwing in 8 fases plaatsvinden. Onze tipgever zegt dat de verbouwing tot oktober 2019 zal duren, een behoorlijk lange periode.

Aan de bovenkant heeft Apple de schutting afgedekt met platen, zodat niet te zien is wat er gaande is.

Overal ter wereld gaat Apple de bestaande Apple Stores verbouwen. De meeste krijgen een videowall, voorzover daar ruimte voor is, terwijl andere een iets modernere inrichting krijgen. Eerder kreeg Den Haag een soortgelijke videowall met zitjes in de vorm van een forum. Daarnaast is Apple in rap tempo bezig met het openen van nieuwe Apple Stores, onder andere in Singapore en Rome.

Verbouwing Apple Store Amsterdam - Today At Apple
Een overzichtsfoto vanaf de glazen trap, die op dit moment nog intact blijft.

We vroegen Apple Store-expert Michael Steeber (@MichaelSteeber) van 9to5Mac wat hij op basis van de foto’s en zijn ervaringen met eerdere Apple Store-verbouwingen verwacht. Hij denkt dat Apple bewust de winkel geopend houdt om doorlopend service te kunnen bieden, aangezien er geen tweede locatie in Amsterdam is. “Een soortgelijke strategie werd gevolgd tijdens de eerste fases van de verbouwingen aan Regent Street in Londen in 2016”, laat Michael weten.

Verder denkt hij dat de verbouwingen in Amsterdam ingrijpender kunnen zijn:

Het kan uiteindelijk gaan lijken op de upgrade van Covent Garden, vorige zomer, waar het historische uiterlijk van de winkel werd bewaard door de Apple Store designprincipes aan te passen voor de ruimte.

Verbouwing Apple Store Amsterdam - Today At Apple
Alleen het gedeelte van het atrium is momenteel afgezet.

Apple Store Amsterdam verbouwing
Aan de rechterkant is een smalle gang gemaakt naar de ruimtes die niet voor het publiek zijn.

Apple Store Amsterdam kasten
Tegen de wand zijn kasten met accessoires geplaatst.

Omdat het atrium in Amsterdam doet denken aan Apple Covent Garden kunnen we een soortgelijke indeling verwachten met zitjes en daglicht van bovenaf. De Apple Store blijft tijdens de verbouwing gewoon open. Er is momenteel alleen op de benedenverdieping een afzetting en er zijn veel minder producten uitgestald. Momenteel lijkt het erop dat Apple de glazen trap nog intact houdt, maar dat kan in de loop van volgende fasen van de verbouwing nog gaan veranderen. Eerder gaf een tipgever aan dat de trap mogelijk vervangen zou worden vanwege een probleem met elektrische aarding.

Verbouwing Apple Store Amsterdam - Today At Apple
De tekst op de afzetting luidt: ‘De Apple Store die je zo mooi vindt, wordt nog mooier. Ook zijn we bezig met verbeterde Today at Apple sessies’.

Verbouwing Apple Store Amsterdam - Today At Apple
Op de benedenverdieping is het momenteel een rustige boel, nu er niet zoveel staat uitgestald.

Apple Store verbouwing Amsterdam
Op de bovenverdieping vindt momenteel nog geen verbouwing plaats, maar Apple zou plannen hebben om het vanaf vrijdag 29 maart te sluiten.

Apple Store verbouwing Amsterdam
Je kunt van bovenaf helaas niet zien wat er gaande is.

Apple Store verbouwing Amsterdam
Het atrium vanaf de bovenverdieping.

Tipgever: S., bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2019, 19:16
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store amsterdam

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.