Bandbreite 1.9 update

Bandbreite-app voor Apple Watch-bandjes nu in groot formaat op de iPad

Met de iPad-versie van de Bandbreite-app kun je je collectie Apple Watch-bandjes nu op nog groter formaat bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bandbreite-app nu op de iPad

De Bandbreite-app verscheen in 2020 en heeft sindsdien maar liefst 17 updates gehad. Er zitten dan ook heel wat nieuwe functies in, waar we nog niet over hebben geschreven. Zo kun je een pushbericht krijgen als er nieuwe Apple Watch-bandjes zijn uitgebracht en is bijna elk bandje nu voorzien van een gallery met meerdere foto’s. In de vandaag verschenen versie 1.9 zijn nu meer van 620 Apple Watch-bandjes te vinden, ook van de officiële partners Nike en Hermès. Maar het grote nieuws in versie 1.9 heeft te maken met het formaat: de app is nu ook op de iPad te gebruiken.


De insteek van Bandbreite is nog steeds hetzelfde: een naslagwerk voor alle officiële Apple Watch-bandjes die tot nu toe zijn verschenen. Daarbij heb je de mogelijkheid om je eigen collectie te beheren en een verlanglijstje aan te maken. De app geeft elke dag een suggestie met 3 bandjes uit je collectie die je zou willen dragen; een functie die er al sinds het prille begin in zit. Later zijn er statistieken bijgekomen, zodat je precies kunt zien hoe jouw collectie is samengesteld en wat er nog ontbreekt.

Bandbreite Hermès structuur

Ook handig is dat je van elk bandje gedetailleerde info kunt opvragen. Zie je iemand met een leuk bandje lopen, dan kun je op basis van kleur en type snel achterhalen wat de releasedatum, het modelnummer en de originele prijs is. Nieuw is dat er nu ook exclusieve bandjes in de catalogus zitten, die nooit officieel zijn uitgebracht. Het gaat bijvoorbeeld om de allereerste Pride Edition-bandjes en alle Close Your Rings-bandjes die alleen aan medewerkers zijn verstrekt. Om zicht te houden op de inmiddels toch wel uitgebreide Hermès-collectie is er een nieuwe structuur toegepast, zodat de info sneller toegankelijk is.

Bandbreite app delen

Wil je anderen laten weten dat je een nieuw Apple Watch-bandje hebt gekocht, dan kan dat nu op een stijlvolle manier. Er verschijnt dan een mooi ontworpen kaart met foto en alle relevante info. Je kunt je enthousiasme voor de app verder uitleven door een eigen appicoon samen te stellen met de ‘App Icon Studio’ of door de widget op je beginscherm te zetten.

Zo valt er nog veel meer in de app te ontdekken en het is dan ook verbazingwekkend dat de app door een groep enthousiaste Apple Watch-liefhebbers in hun vrije tijd wordt gemaakt en geen geld kost. Een fooi mag natuurlijk altijd via de fooienpot in de app of via Gumroad.

Bekijk ook

Te veel Apple Watch-bandjes? Met de Bandbreite app hou je het overzicht

Apple heeft zoveel Apple Watch-bandjes uitgebracht, dat je gemakkelijk het overzicht kwijtraakt. Bandbreite is een nieuwe app waarmee je kunt zien welke officiële horlogebandjes zijn uitgebracht, welke in jouw collectie zitten of op jouw verlanglijsje staan.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.