Flighty-app met Live Activiteiten en Dynamic Island ondersteuning

Deze apps zijn al bijgewerkt voor Live Activiteiten (en het Dynamic Island)

Met iOS 16.1 kunnen ontwikkelaars de nieuwe Live Activiteiten benutten. Dit geeft je extra informatie op het toegangsscherm over een bepaalde gebeurtenis. Ook het Dynamic Island maakt er gebruik van.

Eén van de nieuwe functies in iOS 16.1 is Live Activiteiten. Hiermee kun je, zonder de app te hoeven openen, een gebeurtenis live volgen via één enkele melding op het toegangsscherm. Denk bijvoorbeeld aan een tussenstand van een sportwedstrijd, maar ook wanneer een vlucht precies landt of vertrekt en nog veel meer. In iOS 16 maakte een aantal van Apple’s eigen apps hier al gebruik van, zoals de Klok-app voor een timer en de Muziek-app voor je huidige muziek. Inmiddels druppelen de eerste apps die zijn bijgewerkt voor Live Activiteiten binnen en wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Let op: Omdat in de App Store miljoenen apps staan, kunnen we onmogelijk alle apps in dit overzicht meenemen die al bijgewerkt zijn. We hebben daarom een selectie gemaakt van de populairste apps. We kunnen daarom ook niet alle suggesties in dit overzicht benoemen.

Apps met Live Activiteiten

Behalve op het toegangsscherm, verschijnen de Live Activiteiten op de iPhone 14 Pro ook (gedeeltelijk) in het Dynamic Island. Denk bijvoorbeeld aan een huidige audio-opname. Hou je deze ingedrukt, dan verschijnt de Live Activiteit uitgeklapt bovenaan je scherm. Dit is dus alleen beschikbaar op de iPhone 14 Pro-modellen. Op alle andere modellen vind je de Live Activiteiten onderaan het toegangsscherm, op de plek van je meldingen.

Bekijk ook

Dynamic Island op de iPhone: zo werkt het

Met Dynamic Island heeft Apple een geniale oplossing gevonden om de notch te verbergen op de iPhone-modellen. Lees hier hoe het precies werkt.

  • Thuisbezorgd.nl (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 15.0+) - Blijf op de hoogte waar je eten blijft met updates van Thuisbezorgd.
  • Just Press Record (€5,99, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 15.6+) - Een audio-opname maken? Bekijk vanaf het toegangsscherm hoe lang hij loopt en pauzeer of stop direct de opname.
  • FotMob - Voetbal Uitslagen (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Volg de scores van sportuitslagen live vanaf je toegangsscherm en Dynamic Island.
  • CARROT Weer: Neerslag & Radar (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Vision Pro, iOS 15.0+) - Wordt er regen verwacht het komende uur? Dan volg je de bui live vanaf het toegangsscherm of Dynamic Island. Je hebt er wel Premium voor nodig.
  • Flighty – Live Flight Tracker (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 16.0+) - Volg je eigen vlucht drie uur voor vertrek en blijf op de hoogte van vertragingen, wijzigingen in de gate en check je stoelnummer. Werkt ook offline.
  • The Flight Tracker (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Deze vliegapp geeft je zelfs vanaf 6 uur voor je vlucht live informatie.
  • Crouton: Recipe Manager (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Mac/Vision Pro, iOS 16.0+) - Timer gestart met deze kookapp? Dan zie je de vorderingen in de Live Activiteit. Ook de modus met stap voor stap kookbegeleiding wordt hier weergegeven.
  • Plantry: Meal Plans & Recipes (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Een andere kookapp, eveneens met de timer live op je toegangsscherm.
  • Equilab: Horse & Riding App (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - Volg je ritje op je paard live met deze app voor paardensporters.

Just Press Record met Live Activiteit op het toegangsscherm

  • Aviary 2 (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 14.0+) - Een Twitter-app met ondersteuning voor Live Activiteiten. Daarmee kun je een tweet snel ongedaan maken en bewerkingen volgen.
  • Soor ▹ (€7,99, iPhone/iPad/Mac, iOS 16.0+) - Alternatieve app voor Apple Music. Je kunt nu ook hiermee zien welke muziek er afgespeeld wordt met de bijbehorende Live Activiteit en ondersteuning voor het Dynamic Island.
  • Slopes: Ski & Snowboard (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Handig voor de wintersport: zie hoe je dag op de pistes verloopt met aanpasbare statistieken en een tijdlijn van je dag.
  • SmartGym: Gym & Home Workouts (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 12.0+) - Volg de timer van je workout of je volgende stap in je training met SmartGym.
  • Forest: Focus for Productivity (€3,99 + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 13.0+) - App die je helpt focussen met de Pomodoro-techniek. Bekijk de countdown live vanaf je toegangsscherm of Dynamic Island.

De komende dagen verwachten we dat er nog veel meer apps bijkomen die geüpdatet zijn met Live Activiteiten. Zie ook ons eerdere artikel met apps die zijn bijgewerkt voor iOS 16, waarin apps vermeld staan met nieuwe widgets voor het toegangsscherm.

Bekijk ook

Live Activiteiten: zo werkt het op het toegangsscherm en in het Dynamic Island

Live Activiteiten, ook wel Live Activities genoemd, is een handige functie voor je iPhone om een gebeurtenis te volgen. In deze tip lees je wat Live Activiteiten zijn, vind je enkele praktische voorbeelden en geschikte apps. En vanaf iPadOS 17 vind je het ook op de iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 oktober 2022 om 9:56
Onderwerp
Categorie
Apps
Software
iOS 16

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiële release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.