Apple Watch Ultra Alpine-bandje prototype in donker

Prototype Apple Watch-bandje geeft hoop op donkere Apple Watch Ultra

Er is een reeks afbeeldingen online verschenen van een prototype van een donkergekleurd Apple Watch-bandje. Dit doet sterk vermoeden dat Apple serieus werk maakte van een donkere Apple Watch Ultra.

De Apple Watch Ultra is sinds de eerste versie in 2022 verkrijgbaar in één kleur: naturel titanium. Dit is een beige achtige afwerking, dat nog het dichtst in de buurt komt van zilver of sterrenlicht van de gewone Apple Watch. Maar fans van een donkergekleurd model, blijven sindsdien met lege handen zitten. Toch zijn er in het afgelopen jaar geruchten geweest over een donkere versie van de Apple Watch Ultra 2. Er waren zelfs afbeeldingen van een Apple Watch Ultra met donkere achterkant verschenen. Maar helaas: hij kwam er uiteindelijk niet. Maar deze keer zijn er foto’s verschenen van een donkerblauw Alpine-bandje met een opvallend detail: de donkergekleurde titanium haak.

Donker Apple Watch Ultra bandje opgedoken

Het bandje is in handen gekomen van prototypeverzamelaar @DongleBookPro. In een post op X (Twitter) deelt hij een viertal foto’s waarop het bandje te zien is. Het gaat om het blauwe Alpine-bandje, zoals Apple die afgelopen september uitgebracht heeft. Maar er is één opvallend verschil: de titanium G-haaksluiting is uitgevoerd in een donkere kleur, evenals de aansluitconnectors voor aan de Apple Watch zelf. Dit kan eigenlijk maar een ding betekenen: Apple had serieuze plannen om een donkere Apple Watch Ultra uit te brengen, zoals de geruchten al beweerden.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple heeft vaker bandjes in bepaalde kleuren uitgebracht die beter matchen met een bepaalde kleur Apple Watch. Een goed voorbeeld zijn het Milanese bandje en de schakelarmband. Beide zijn in zilver en zwart verkrijgbaar. Het Milanese bandje is er zelfs in het goud, voor een betere match met de goudkleurige roestvrij stalen Apple Watch. Als Apple inderdaad een donkere Apple Watch Ultra uit zou brengen, hoort daar ook een passend bandje bij. En dit bandje laat zien hoe dat eruit zou zien.

Het is nog niet duidelijk of Apple de plannen voor een donkere Apple Watch Ultra afgeslagen heeft of dat we in de nabije toekomst alsnog een zwarte Apple Watch Ultra kunnen verwachten. Wellicht dat de afwerking tijdens het testen niet duurzaam genoeg bleek, vooral als je je bedenkt waar de Apple Watch Ultra allemaal voor bedoeld is. Bij zwemmen, bergbeklimmen en andere buitenactiviteiten liggen beschadigingen op de loer en met de donkere afwerking ga je dat veel meer zien dan bij de lichte variant.

Wie weet dat we in 2024 nog een donkere Apple Watch Ultra gaan zien, maar tot die tijd moeten we het met de huidige uitvoering doen.

Bekijk ook

'Oorspronkelijke Apple Watch Ultra had zwarte achterkant'

Het design van de Apple Watch Ultra onderscheidt zich van de gewone Apple Watch-modellen. Dat zit hem onder meer door de titanium behuizing, maar ook in de achterkant. Waar de keramische achterkant van de Apple Watch Series 9 zwart is, is die bij de Apple Watch Ultra lichtgrijs. Het lijkt erop dat Apple die wijziging last-minute doorvoerde.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.