Apple Watch Series 7 roestvrij staal

7 details over de Apple Watch Series 7 die je misschien nog niet kende

In dit artikel bespreken we 7 interessante details over de Apple Watch Series 7 die je misschien nog niet kende. Het horloge is inmiddels te bestellen en Apple geeft eindelijk meer duidelijkheid.

Details: 7 belangrijke Apple Watch-ontdekkingen

Voordat je het apparaat kon bestellen, waren er nauwelijks technische details over bekend. Waarom Apple zo geheimzinnig deed over de Apple Watch Series 7 is een raadsel. Kende jij deze 7 ontdekkingen al?

De Apple Watch Series 7 is nu te bestellen! Wees er snel bij, want de levertijden lopen op.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

#1 Gewicht: iets zwaarder
De Apple Watch Series 7 krijgt er een paar grammen bij. Hieronder zie je het gewicht van de kleinere 40/41mm-versie en de grotere 44/45mm-versie naast elkaar.

Gewicht Series 7 Series 6
Aluminium 32,0g / 38,8g 30,5g / 36,4g
Roestvrij staal 42,3g / 51,5g 39,7g / 47,1g
Titanium 37,0g / 45,1g 34,6g / 41,3g

Naast het gewijzigde gewicht is de dikte van de kasten overigens wel gelijk gebleven. Geruchten suggereerden dat het nieuwe model wellicht dunner zou worden, maar dat bleek valse hoop.

#2 Nieuwe S7 SiP, maar dezelfde CPU
Eerder schreven we dat de Apple Watch Series 7 dezelfde CPU houdt als zijn voorganger. Toch is er wel iets veranderd: het complete pakket aan interne componenten (de System-in-Package, oftewel SiP) is wel vernieuwd en heeft nu de opdruk S7. De CPU is nog wel steeds de S6 die we in de Series 6 zagen. Ook de snelheid blijft hetzelfde. Waarschijnlijk zijn alleen een paar kleinere componenten verwisseld om het grotere scherm aan te sturen.

De S7 geeft 20% meer performance ten opzichte van de S5-chip die je in de Series 5 en de Apple Watch SE vindt. Maar die betere performance heeft de Series 6 ook. Apple heeft wel vaker de CPU gelijk gehouden. Bij de Apple Watch Series 5 was de S5-chip identiek aan zijn voorganger, maar met een extra gyroscoop.

#3 Dezelfde luide speaker
Ook wat de speaker betreft is er niet veel veranderd. De gebruikte speaker is hetzelfde als de Series 6. Deze is 50% luider dan de Series 3. We hoopten op een wat krachtigere speaker met een betere kwaliteit. Het ontwerp ervan is immers aangepast. Dat suggereerde een veranderde specificatie.

Apple Watch Series 7 zijkant

#4 32GB opslag
Ook wat opslag betreft blijft alles bij het oude: er zit 32GB opslag in, net als bij de Series 6 en de Apple Watch SE. Dit moet voldoende zijn om ook toekomstige updates mogelijk te maken. Bij de Series 3, die verrassend genoeg nog steeds in het assortiment blijft (!) is wel gebleken dat 8GB te weinig is om lekker te kunnen updaten.

#5 Snelladen
De Apple Watch Series 7 ondersteunt snelladen: hij is in slechts 45 minuten tot 80% opgeladen. Heb je weinig tijd, dan is 8 minuten laden genoeg om weer 8 uur lang je slaap te kunnen meten. Om het snelladen te ondersteunen heeft Apple een nieuwe 1 meter lange snellaadkabel met usb-c, die 35 euro kost. Apple levert deze snellaadkabel ook mee in de doos. Je kunt nog steeds de oude usb-a-kabel gebruiken, maar dan laad je met normale snelheid op.

#6 Beidou-satellieten
Deze zag je vast niet aankomen: de Apple Watch Series 7 bevat voor het eerst ondersteuning voor Beidou, het satellietnavigatiesysteem van China. Dit is vergelijkbaar met het Amerikaanse GPS, het Europese Galileo en het Russische Glonass.

#7 Dezelfde U1- en Bluetooth-chips
Op het gebied van Ultra Wideband zijn er geen veranderingen: Apple heeft dezelfde U1-chip toegepast die je ook in de Series 6 en in de iPhone 12 van vorig jaar vond. Ook zijn nog dezelfde componenten voor Bluetooth 5.0 aanwezig. Verder zijn functies zoals internationale SOS-gesprekken, valdetectie en dergelijke gelijk gebleven.

Apple Watch Series 7 stofbestendig

Ten slotte wilden we je het ook hier niet onthouden: de Apple Watch Series 7 met 4G komt naar Nederland. T-Mobile en Apple hebben dit allebei bevestigd.

Bekijk ook

Ook Apple start op 29 oktober met verkoop van Apple Watch 4G

Ook Apple gaat de 4G Apple Watch in Nederland verkopen. Vanaf 29 oktober is het model beschikbaar. Van de Apple Watch Series 7 komt zowel de aluminium als de roestvrij stalen versie te koop.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.