Apple Watch Series 3 modellen

Apple adviseert: ‘Apple Watch Series 3 loskoppelen, daarna pas updaten’

Dat de Apple Watch Series 3 flinke problemen oplevert bij het updaten, is geen verrassing meer. Apple lijkt het nu ook toe te geven door in iOS 14.6 bezitters van een Series 3 aan te raden eerst het horloge los te koppelen en volledig te wissen, voordat je kunt gaan updaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eerst herstellen, dan updaten

We schreven al meermaals dat de Apple Watch Series 3 in 2021 een slechte aankoop is. Om te kunnen updaten moet je namelijk eerst je Apple Watch loskoppelen en leeg maken, voordat je de nieuwe software kunt installeren. Apple noemt het in een supportartikel zelfs expliciet: eerst je Apple Watch loskoppelen zodat er niets meer op staat, daarna updaten en vervolgens weer een backup terugzetten. Dat komt omdat er op de Apple Watch Series 3 te weinig opslag aanwezig is, namelijk slechts 8 gigabyte. Deze beperking geldt alleen voor het GPS-model. Het 4G-model heeft 16GB opslag, maar die is nooit officieel in Nederland te koop geweest.


Waarschuwing in iOS 14.6
Mocht je nog niet eerder tegen problemen zijn aangelopen, dan herinnert iOS 14.6 je eraan dat het updaten van de Series 3 geen pretje is. Je krijgt bij het updaten automatisch het verzoek om eerst een restore van je Apple Watch uit te voeren, voordat je verder kunt. De (vanuit het Portugees vertaalde) tekst daarbij luidt:

Om de watchOS-update te installeren, koppelt u uw Apple Watch los en koppelt u hem opnieuw in de Apple Watch-app op uw iPhone.

Met deze melding wil Apple voorkomen dat mensen handmatig een paar apps apps en bestanden gaan verwijderen, wat meestal vergeefse moeite is. Voorheen toonde Apple een nogal onzinnige melding om content te wissen voor het updaten, zodat er minstens 3GB vrije ruimte zou zijn.

Apple Watch Series 3 met sport loop en Nike.

Apple heeft daarmee het probleem niet opgelost en we zijn dan ook benieuwd wat we op 7 juni te horen krijgen over watchOS 8. Gaat Apple toekomstige updates schrappen voor een product dat nog steeds in de schappen ligt?

Bekijk ook

Opinie: Waarom de Apple Watch Series 3 in 2021 een slechte koop is

Anno 2021 verkoopt Apple nog steeds de Apple Watch Series 3, maar ik ben van mening dat dat een slechte koop is. Hier zijn meerdere redenen voor, waaronder het tergende updateproces.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.