Apple Watch Series 3 modellen

Apple adviseert: ‘Apple Watch Series 3 loskoppelen, daarna pas updaten’

Dat de Apple Watch Series 3 flinke problemen oplevert bij het updaten, is geen verrassing meer. Apple lijkt het nu ook toe te geven door in iOS 14.6 bezitters van een Series 3 aan te raden eerst het horloge los te koppelen en volledig te wissen, voordat je kunt gaan updaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eerst herstellen, dan updaten

We schreven al meermaals dat de Apple Watch Series 3 in 2021 een slechte aankoop is. Om te kunnen updaten moet je namelijk eerst je Apple Watch loskoppelen en leeg maken, voordat je de nieuwe software kunt installeren. Apple noemt het in een supportartikel zelfs expliciet: eerst je Apple Watch loskoppelen zodat er niets meer op staat, daarna updaten en vervolgens weer een backup terugzetten. Dat komt omdat er op de Apple Watch Series 3 te weinig opslag aanwezig is, namelijk slechts 8 gigabyte. Deze beperking geldt alleen voor het GPS-model. Het 4G-model heeft 16GB opslag, maar die is nooit officieel in Nederland te koop geweest.


Waarschuwing in iOS 14.6
Mocht je nog niet eerder tegen problemen zijn aangelopen, dan herinnert iOS 14.6 je eraan dat het updaten van de Series 3 geen pretje is. Je krijgt bij het updaten automatisch het verzoek om eerst een restore van je Apple Watch uit te voeren, voordat je verder kunt. De (vanuit het Portugees vertaalde) tekst daarbij luidt:

Om de watchOS-update te installeren, koppelt u uw Apple Watch los en koppelt u hem opnieuw in de Apple Watch-app op uw iPhone.

Met deze melding wil Apple voorkomen dat mensen handmatig een paar apps apps en bestanden gaan verwijderen, wat meestal vergeefse moeite is. Voorheen toonde Apple een nogal onzinnige melding om content te wissen voor het updaten, zodat er minstens 3GB vrije ruimte zou zijn.

Apple Watch Series 3 met sport loop en Nike.

Apple heeft daarmee het probleem niet opgelost en we zijn dan ook benieuwd wat we op 7 juni te horen krijgen over watchOS 8. Gaat Apple toekomstige updates schrappen voor een product dat nog steeds in de schappen ligt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2021, 16:25
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, apple watch series 3
Device Apple Watch Series 3
16 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.