Sony PlayStation remote play op iPhone en iPad

Sony wil meer PlayStation-titels naar de iPhone brengen

Sony wil meer mobiele games op de iPhone en iPad uitbrengen. Dat blijkt uit vacatures, die de indruk wekken dat het bedrijf heel veel PlayStation-titels wil aanpassen.

Meer PlayStation-titels op iPhone en iPad

Sony zoekt een ‘Head of Mobile’ voor de PlayStation Studios van Sony Interactive Entertainment, gevestigd in Californië. In de vacature-omschrijving staat dat het plan is om games van consoles en pc’s naar de mobiele platformen te brengen. De focus ligt daarbij op het omzetten van de meest populaire games naar mobiel. Het kan wel even duren voordat jouw favoriete game speelbaar is op de iPhone of iPad. Volgens de roadmap wil Sony er drie tot vijf jaar voor uittrekken.


Sony heeft al een paar games uitgebracht op mobiel, onder het PlayStation Mobile-label. Zo kun je nu al ‘Run Sackboy! Run!’ spelen en ‘Uncharted: Fortune Hunter’. Ook zijn enkele pc-omzettingen van PlayStation-games uitgebracht, zoals ‘Horizon: Zero Dawn’ en ‘Everybody’s Gone to the Rapture’. Voorheen bracht Sony veel meer mobiele games uit, toen het bedrijf nog zelf smartphones maakte onder de titel Xperia. Ook waren er handheld spelconsoles zoals de PlayStation Portable en de PS Vita. Met de Remote Play-app kun je ook PlayStation games op je iPhone en iPad spelen.

PlayStation DualShock 4 controller

Nintendo is al een stap verder: dit bedrijf bracht in 2017 al games uit zoals ‘Super Mario Run‘ en ‘Fire Emblem Heroes‘. Die zijn goed ontvangen, dus de kans dat Sony hiermee ook gaat scoren is vrij groot. Heb je een PlayStation-console, dan kun je in ieder geval de PlayStation DualShock 4 controller al gebruiken voor je mobiele games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2021, 19:06
Bron Bron Vacature
Via Via Eurogamer
Categorie Apps
Onderwerpen playstation, sony
7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.