Sony PlayStation remote play op iPhone en iPad

Sony bevestigt: ‘Iconische PlayStation-series komen naar mobiel’

Sony gaat bekende PlayStation-series naar mobiel brengen. Het komende jaar staan er al iPhone-versies van PlayStation games op de planning. Eerder bleek al uit vacatures dat Sony heel veel PlayStation-titels wil aanpassen.

Update 28 mei 2021: In een Q&A met investeerders heeft de CEO van Sony Interactive Entertainment Jim Ryan gezegd dat “iconische PlayStation-series” naar mobiele apparaten komen. De eerste games verschijnen gedurende het huidige financiële jaar, dat loopt tot maart 2022. “We beginnen aan onze reis om first-party PlayStation-series buiten de console uit te brengen”, zo legt hij uit. “In dit huidige financiële jaar beginnen we met het uitbrengen van iconische PlayStation-series op mobiel. We verwachten niet dat het meteen meer winst oplevert. Maar naarmate we meer titels op mobiel uit gaan geven, zal de bijdrage van zowel mobiele als pc-games steeds belangrijker worden”.

Hij noemt het succes van pc-versies van Horizon Zero Dawn en Predator ook als voorbeelden. Het is nog niet bekend welke games Sony dit komende jaar uit gaat brengen voor mobiel en ook niet om hoeveel titels het precies gaat.

Nintendo heeft de afgelopen jaren ook al meerdere games voor iPhone en iPad uitgebracht, maar heeft die ambitie onlangs weer teruggeschroefd. Nintendo had ooit de intentie om zo’n drie mobiele games per jaar uit te brengen, maar de laatste release (Mario Kart Tour) stamt alweer uit 2019. Later dit jaar komt Nintendo nog wel (in samenwerking met Niantic) met een Pikmin wandel-app.

Oorspronkelijk artikel 11 april 2021
Sony zoekt een ‘Head of Mobile’ voor de PlayStation Studios van Sony Interactive Entertainment, gevestigd in Californië. In de vacature-omschrijving staat dat het plan is om games van consoles en pc’s naar de mobiele platformen te brengen. De focus ligt daarbij op het omzetten van de meest populaire games naar mobiel. Het kan wel even duren voordat jouw favoriete game speelbaar is op de iPhone of iPad. Volgens de roadmap wil Sony er drie tot vijf jaar voor uittrekken.

Meer PlayStation-titels op iPhone en iPad

Sony heeft al een paar games uitgebracht op mobiel, onder het PlayStation Mobile-label. Zo kun je nu al ‘Run Sackboy! Run!’ spelen en ‘Uncharted: Fortune Hunter’. Ook zijn enkele pc-omzettingen van PlayStation-games uitgebracht, zoals ‘Horizon: Zero Dawn’ en ‘Everybody’s Gone to the Rapture’. Voorheen bracht Sony veel meer mobiele games uit, toen het bedrijf nog zelf smartphones maakte onder de titel Xperia. Ook waren er handheld spelconsoles zoals de PlayStation Portable en de PS Vita. Met de Remote Play-app kun je ook PlayStation games op je iPhone en iPad spelen.

PlayStation DualShock 4 controller

Nintendo is al een stap verder: dit bedrijf bracht in 2017 al games uit zoals ‘Super Mario Run‘ en ‘Fire Emblem Heroes‘. Die zijn goed ontvangen, dus de kans dat Sony hiermee ook gaat scoren is vrij groot. Heb je een PlayStation-console, dan kun je in ieder geval de PlayStation DualShock 4 controller al gebruiken voor je mobiele games.

Bekijk ook

Super Mario Run: het ultieme overzicht

Super Mario Run is Nintendo's eerste eigen game voor de iPhone en iPad. Wat is Super Mario Run precies en hoe speel je het? Wat zijn de beste tips om een betere speler te worden? Je leest er alles over in deze ultieme gids.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 28 mei: Artikel bijgewerkt na aankondiging dat meer PlayStation-games naar mobiel komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.