Apple Watch Nederlandse artsen

‘Apple blijft nog jarenlang marktleider in groeiende smartwatchmarkt’

Nog meer focus op gezondheid verwacht

De komende vijf jaar blijft de markt van smartwatches nog flink groeien. Belangrijke speler daarbij blijft Apple met de Apple Watch, die ook de komende jaren nog aan kop blijft staan.

Uit geschatte cijfers van het eerste kwartaal bleek al dat de verkopen van de Apple Watch met zo’n 50% gestegen waren. Die cijfers lieten zien dat de Apple Watch het steeds beter doet en volgens IDC geldt dat de komende jaren voor de gehele smartwatchmarkt. De jaarlijkste groei van de smartwatches komt wereldwijd uit op zo’n 9,4%, blijkt uit de nieuwe schattingen.

‘Apple blijft marktleider in smartwatches’

Onderzoeksbureau IDC verwacht dat er in 2019 zo’n 91,8 miljoen smartwatches verkocht gaan worden. In heel 2023 moeten dat er 131,6 miljoen zijn. Daarmee zijn de smartwatches verreweg de belangrijkste productgroep als je kijkt naar wearables in het algemeen. De belangrijkste speler daarbij blijft Apple. Apple heeft naar verwachting in 2023 een marktaandeel van 25,9%. Hoewel dit wel een fractie lager is dan eerdere analyses, blijft Apple daarmee marktleider.

Volgens IDC komen andere merken op geruime afstand. Besturingssystemen als Android, WearOS en Tizen van Samsung zorgen ook voor een verwachte groei, hoewel dit lager zal zijn dan van de Apple Watch. Maar wat zijn volgens IDC dan de belangrijkste ontwikkelingen? De focus zal nog meer komen te liggen op gezondheid en fitness.

Wat Apple allemaal van plan is met de Apple Watch, is nog de vraag. Bij de Apple Watch Series 4 was de ECG-app de grootste vernieuwing op het gebied van gezondheid. Wat de Apple Watch Series 5 gaat brengen weten we nog niet. Apple zou van plan zijn om in 2020 slaapanalyses aan de Apple Watch toe te voegen.

Ook groei bij oordopjes verwacht
Een andere belangrijke productgroep in de categorie wearables zijn oordopjes zoals de AirPods. Ook die categorie groeit flink, met een jaarlijkse groei van zo’n 10%. De belangrijkste functie daarbij blijft het luisteren naar muziek, maar ook andere functies zijn mogelijk. IDC noemt onder andere de mogelijkheid om gesprekken te vertalen, maar ook het gebruik van een slimme assistent moet toenemen bij dergelijke apparaten. In de AirPods 2 is onder andere Hé Siri mogelijk, waardoor je zonder enige actie de assistent op kunt roepen via je AirPods.

Meer cijfers lees je in het volledige verslag van IDC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2019, 9:21
Bron Bron IDC
Via Via AppleInsider
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen apple watch, verkopen
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.