Gerucht: ‘Apple Watch krijgt volgend jaar functie om slaap te meten’

Apple is de afgelopen tijd bezig geweest met het ontwikkelen en testen van een functie voor de Apple Watch waarmee je je slaap kan meten. Apple wil daarmee de concurrentie aangaan met andere smartwatches.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Apple slaapanalyse Beddit overnam. Tot op heden hebben we nog weinig resultaten gezien van deze overname, maar volgens Mark Gurman van Bloomberg komt daar volgend jaar verandering in. Apple test momenteel een functie waarmee je je slaap kan meten met de Apple Watch.

‘Apple slaapanalyse in 2020’

Apple is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het testen van de slaapanalyse-functie. Ze testen dit rondom het hoofdkantoor in Cupertino, zo melden bronnen vandaag. Het lijkt er dus op dat de functie nog in een vrij vroege fase zit, want het is nog niet zeker of de functie ook echt toegevoegd wordt. Als de tests succesvol zijn, is Apple van plan om dit volgend jaar aan de Apple Watch toe te voegen.

Het is nog niet helemaal duidelijk of deze standaardfunctie ook een hele nieuwe Apple Watch vereist. Eén van de uitdagingen die Apple moet zien te overwinnen, is de batterijduur. Apple zorgt er mogelijk voor dat de batterijduur verlengd wordt (bijvoorbeeld met een meer geavanceerdere batterij), maar Apple wellicht ook een soort bespaarstand toe. Het is nu ook al mogelijk om met apps je slaap te meten op de Apple Watch. Je kan daarna het beste je Apple Watch na het slapen opladen, zodat je er nog de rest van de dag mee kan doen.

Bekijk ook

Slaap meten met je Apple Watch: dit zijn de beste apps

Slaap meten met je Apple Watch: het kan zonder een app te downloaden, maar de apps in dit overzicht zijn veel uitgebreider. Zo krijg je inzicht in de kwaliteit van je nachtrust, waaronder hoe diep je in slaap was.

Gezondheidsfuncties uitvoerig getest

Net als eerdere gezondheidsfuncties, is Apple de slaapanalyses nu uitvoerig aan het testen. De zwemfunctie die in de Apple Watch Series 2 toegevoegd werd is destijds ook uitvoerig getest, net als de onlangs verschenen ECG-functie. Veel concurrerende smartwatches zoals Fitbit en Withings hebben al een dergelijke functie. De mogelijkheid om je slaap te meten staat al een tijdje bovenaan onze verlanglijst, maar zoals het er nu uit ziet moeten we daar nog tot 2020 op wachten.

Bekijk ook onze verwachtingen van de Apple Watch 2019, waarin we alvast vooruitblikken op mogelijke vernieuwingen.

Bekijk ook

Dit zijn onze Apple Watch verwachtingen van 2019

Wat kunnen we van de Apple Watch in 2019 verwachten? In dit artikel blikken we vooruit op de Apple Watch Series 5 en kijken we welke functies er mogelijk in zitten.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.