‘Verkopen Apple Watch afgelopen kwartaal bijna 50% gestegen’

Eén op de drie smartwatches is een Apple Watch
Volgens een onderzoeksbureau heeft de Apple Watch het het afgelopen kwartaal erg goed gedaan. De verkopen zijn volgens schattingen bijna 50% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vooral de gezondheidsfuncties zijn in trek.

Tijdens de laatste Apple kwartaalcijfers van FQ2 2019 liet Apple al weten dat de categorie wearables met zo’n 30% gegroeid is. Daaronder valt naast de AirPods ook de Apple Watch. Counterpoint is dieper in de cijfers gedoken en heeft er een analyse op losgelaten. Volgens hun onderzoek zijn de verkopen van de Apple Watch met bijna 50% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

‘Verkopen Apple Watch 50% gestegen, marktaandeel van 35%’

Omdat Apple geen exacte verkoopcijfers geeft, gaat het dus om schattingen. Desalniettemin is geeft het een aardig inkijkje in hoe Apple het er vanaf gebracht heeft. Het afgelopen kwartaal is de Apple Watch 49% meer verkocht dan in het eerste kwartaal van 2018. Dit bezorgt Apple een marktaandeel van 35,8%, een kleine groei van 0,3 procentpunt ten opzichte van een jaar eerder. Exacte aantallen zijn helaas niet gegeven.

Smartwatch-verkopen in Q1 2019 volgens Counterpoint.

Apple staat daarmee stevig bovenaan als je kijkt naar het afgelopen kwartaal. Het marktaandeel van bijna 36% betekent dat één op de drie smartwatches die in dit kwartaal verkocht zijn, een Apple Watch is. Op de tweede plaats staat Samsung die met een nieuwe reeks Galaxy-watches goed wist te scoren. Het Chinese imoo staat op de derde plaats, gevolgd door Fitbit met een marktaandeel van 5,5%.

Gezondheidsfuncties zoals ECG populair
De groei ten opzichte van een jaar geleden wordt volgens de analist Satyajit Sinha veroorzaakt door de populariteit van de vele gezondheidsfuncties. In de Apple Watch Series 4 is de valdetectie en ECG-app toegevoegd. Sinds kort kun je ook in Nederland een Apple Watch-hartfilmpje maken. De analist noemt de ECG de meest gewenste functie, zo bleek uit eerder onderzoek.

Bekijk ook

Zo maak je een ECG op de Apple Watch

In een paar stappen kun je een ECG maken op de Apple Watch. Je hebt hiervoor een Apple Watch Series 4 of nieuwer nodig, zodat je met de sensoren een hartfilmpje kan maken. Deze tip legt alles uit over het maken van een ECG op de Apple Watch.

Een ander voordeel van smartwatches is volgens de analist de mogelijkheid om ermee te betalen dankzij de NFC-chip. Dat kan binnenkort ook in Nederland, want ING heeft Apple Pay aangekondigd en gaat daar binnenkort mee van start. Dankzij de Apple Watch kun je makkelijker in winkels betalen, omdat je geen telefoon, portemonnee of pinpas uit je zak of tas hoeft te halen.

Is Apple Pay voor jou ook een reden om een Apple Watch te overwegen of zie je meer in de gezondheidsfuncties zoals de ECG-app? Laat het ons weten in de reacties

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.