Apple Watch Series 4 ECG

‘Verkopen Apple Watch afgelopen kwartaal bijna 50% gestegen’

Eén op de drie smartwatches is een Apple Watch

Volgens een onderzoeksbureau heeft de Apple Watch het het afgelopen kwartaal erg goed gedaan. De verkopen zijn volgens schattingen bijna 50% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vooral de gezondheidsfuncties zijn in trek.

Tijdens de laatste Apple kwartaalcijfers van FQ2 2019 liet Apple al weten dat de categorie wearables met zo’n 30% gegroeid is. Daaronder valt naast de AirPods ook de Apple Watch. Counterpoint is dieper in de cijfers gedoken en heeft er een analyse op losgelaten. Volgens hun onderzoek zijn de verkopen van de Apple Watch met bijna 50% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

‘Verkopen Apple Watch 50% gestegen, marktaandeel van 35%’

Omdat Apple geen exacte verkoopcijfers geeft, gaat het dus om schattingen. Desalniettemin is geeft het een aardig inkijkje in hoe Apple het er vanaf gebracht heeft. Het afgelopen kwartaal is de Apple Watch 49% meer verkocht dan in het eerste kwartaal van 2018. Dit bezorgt Apple een marktaandeel van 35,8%, een kleine groei van 0,3 procentpunt ten opzichte van een jaar eerder. Exacte aantallen zijn helaas niet gegeven.

Smartwatch-verkopen in Q1 2019 volgens Counterpoint.

Apple staat daarmee stevig bovenaan als je kijkt naar het afgelopen kwartaal. Het marktaandeel van bijna 36% betekent dat één op de drie smartwatches die in dit kwartaal verkocht zijn, een Apple Watch is. Op de tweede plaats staat Samsung die met een nieuwe reeks Galaxy-watches goed wist te scoren. Het Chinese imoo staat op de derde plaats, gevolgd door Fitbit met een marktaandeel van 5,5%.

Gezondheidsfuncties zoals ECG populair
De groei ten opzichte van een jaar geleden wordt volgens de analist Satyajit Sinha veroorzaakt door de populariteit van de vele gezondheidsfuncties. In de Apple Watch Series 4 is de valdetectie en ECG-app toegevoegd. Sinds kort kun je ook in Nederland een Apple Watch-hartfilmpje maken. De analist noemt de ECG de meest gewenste functie, zo bleek uit eerder onderzoek.

Een ander voordeel van smartwatches is volgens de analist de mogelijkheid om ermee te betalen dankzij de NFC-chip. Dat kan binnenkort ook in Nederland, want ING heeft Apple Pay aangekondigd en gaat daar binnenkort mee van start. Dankzij de Apple Watch kun je makkelijker in winkels betalen, omdat je geen telefoon, portemonnee of pinpas uit je zak of tas hoeft te halen.

Is Apple Pay voor jou ook een reden om een Apple Watch te overwegen of zie je meer in de gezondheidsfuncties zoals de ECG-app? Laat het ons weten in de reacties

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2019, 10:45
Bron Bron Counterpoint
Via Via 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, verkopen
Device Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.