iMazing Mini Windows

iMazing Mini maakt draadloze iPhone-backups op je Windows-computer

iMazing Mini is een tool waarmee je draadloos backups van je iPhone kunt maken. Na de Mac-versie is er nu ook een Windows-versie verkrijgbaar. Daarmee heb je snel toegang via de system tray.

iMazing Mini nu ook voor Windows

iMazing Mini is een gratis onderdeel van iMazing, software waarmee je allerlei zaken op je iPhone kunt beheren. Zo kun je met iMazing muziek, berichten, bestanden en andere data met je iPhone uitwisselen. Het werkt als een device manager en het is ook geschikt voor iPads en iPod touch. Het is vooral bedoeld voor mensen die geen iTunes willen gebruiken en bijvoorbeeld data op hun nieuwe iPhone XS willen zetten. Je bent niet afhankelijk van iCloud of iTunes en kopieert alles rechtstreeks.


Met het onderdeel iMazing Mini kun je draadloze backups maken op je computer. Dit gebeurt incrementeel, dus als er eenmaal een backup is gemaakt worden in de toekomst alleen nog de wijzigingen doorgevoerd. Via de system tray rechts onderin het beeldscherm heb je snel toegang tot de backup-functie. Ook kun je bij het terugzetten van bestanden kiezen voor een bepaalde versie. Je hoeft dus niet een hele backup terug te zetten. Je kunt iMazing Mini gratis gebruiken voor het maken van van backups. Er zit ook een diagnosetool in voor je iPhone-batterij. Verder kun je met drag-and-drop bestanden tussen je computer en je iPhone verplaatsen.

De volledige app iMazing biedt nog veel meer functies maar kost 40 euro. Wellicht een optie als Apple binnenkort met iTunes stopt, al komen er voor het synchroniseren van data wel nieuwe mogelijkheden in de finder. Apple gaat meerdere Mac-apps uitbrengen om je muziek en films te beheren en in de toekomst je iPhone te synchroniseren met de desktop.

Bekijk ook

Over en uit voor iTunes: dit zijn de opvolgers

iTunes is verdwenen in macOS Catalina en Apple legt uit wat er verandert en hoe je voortaan je muziek, films en podcasts kunt beheren. Dit zijn de opvolgers van iTunes.

Voor meer uitleg over wat iMazing kan en wat het verschil is tussen iMazing mini en het grotere broertje kun je hun uitgebreide uitleggidsen bekijken.

Voor Windows blijft iTunes voorlopig nog gewoon bestaan zoals dit nu is, dus voor die gebruikers verandert er voorlopig niets. Toch kan iMazing Mini een handige optie zijn, zeker als je af wil van het gebruik van iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.