Apple TV screensaver van IJsland met sneeuw.

Apple voegt weer nieuwe Apple TV-screensavers toe: dit zijn ze

Apple heeft in tvOS 15.2 weer een reeks nieuwe Apple TV-screensavers toegevoegd. Het gaat om mooie luchtvideo's van Schotland en IJsland. Ze worden automatisch op je Apple TV gedownload, maar hier kun je ze al bekijken.

Nieuwe Apple TV-screensavers van Schotland en IJsland

In tvOS 15 voegde Apple nieuwe screensavers toe aan de Apple TV en met de tvOS 15.2 update van deze week is het weer raak. In totaal gaat het om negen nieuwe luchtvideo’s die over de landschappen van IJsland en Schotland gaan. Verwacht dus veel bergen, sneeuw en meren.


Voor IJsland heeft Apple zes nieuwe screensavers laten maken, terwijl Schotland er drie gekregen heeft. In IJsland vliegen we over Tungnaá, de Jökulgilskvísl-rivier, Landmannalaugar, Jökulgil, Langisjór en Myrdalsjökull, terwijl we in Schotland de Isle of Skye en Loch Moidart bezoeken. Als heel veel winterse sneeuwbeelden van IJsland verwacht, moeten we je helaas teleurstellen. Hoewel de eerste veel sneeuw bevat, draait het bij de andere screensavers vooral om gebergtes.

Apple TV screensaver van IJsland met gebergtes.

Bij de beelden van Schotland zien we vooral veel grote meren waar het gebied ook om bekend staat. De Apple TV-screensavers worden automatisch gedownload op je Apple TV, maar niet allemaal tegelijk. Het kan dus even duren voordat je ze allemaal voorbij ziet komen op je eigen televisie. Als je nu al benieuwd bent naar alle beelden, dan kan je ze bekijken via deze website. Daar vind je ook alle andere screensavers die Apple al gemaakt heeft.

Apple TV screensaver van Schotland.

In de instellingen van je Apple TV kun je aangeven hoe vaak nieuwe screensavers gedownload moeten worden. Je kan kiezen voor elke dag, elke week of elke maand. Kies je voor elke dag, dan is de kans groter dat je sneller de nieuwe screensavers kunt bekijken. Je kan ook bepaalde thema’s uitschakelen. Wil je de nieuwe beelden van IJsland en Schotland zien, zorg er dan voor dat Landschappen aangevinkt is. Je leest er meer over in onze tip over screensavers op de Apple TV instellen.

Bekijk ook

Screensavers instellen en bedienen op de Apple TV (met je eigen terugblikken in tvOS 17)

Op de Apple TV kun je screensavers instellen, met foto's of bewegende luchtbeelden (Aerial screensavers). In deze tip leggen we uit hoe je de schermbeveiliging op de Apple TV kunt instellen en inschakelen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.