Apple Store Amsterdam ingang algemene foto

Apple Stores in Nederland zijn weer open, maar alleen voor technische ondersteuning

Alleen op afspraak

De Apple Stores in Nederland zijn weer deels open, nadat de winkels vanwege de lockdown gesloten waren. Je kan daardoor ook weer terecht voor reparaties, maar alleen op afspraak.

In Nederland geldt sinds 15 december een zogenaamde harde lockdown. Dat betekent dat alle niet-essentiële winkels gesloten zijn. De Apple Stores hanteerden al een ander beleid, doordat je alleen op afspraak langs kon komen. Toch besloten de winkels meteen de deuren te sluiten. Het leek er lange tijd op dat de Apple Stores in Nederland tot en met 19 januari gesloten bleven, maar nu zijn toch de deuren geopend. Vanaf vandaag zijn de Apple Store in Amsterdam, Haarlem en Den Haag weer gedeeltelijk open.

Apple Store sluiting FAQ

Nederland kent in totaal drie officiële Apple Stores: Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Haarlem ging begin december na een sluiting van een maand weer gedeeltelijk open, maar moest daarna vanwege de lockdown de deuren weer sluiten. Nederlandse winkels die minder dan 70% essentiële spullen verkopen, moesten dicht. Voor winkels die reparatie en onderhoud van consumentenartikelen aanbieden, geldt een uitzondering. Apple heeft nu van deze regel gebruikgemaakt.

Vanaf 29 december zijn de winkels weer open, maar dus niet voor verkoop of afhalen van bestelde producten. Je kan alleen op afspraak terecht voor technische ondersteuning en het laten uitvoeren van reparaties. Bovendien gelden er aangepaste openingstijden: in de meeste gevallen zijn de winkels open van 10:00 tot 16:00. Dit blijft voorlopig zo tot en met 19 januari 2021.

De Apple Store in Brussel is ook open. Je kan daar ook winkelen op afspraak of bestelde producten afhalen. In de Nederlandse winkels kan dat dus niet.

Heb je nog andere vragen na de sluiting en heropening van de winkels? We hebben enkele vragen en antwoorden voor je op een rij gezet:

Ik wil in de winkel een product bekijken, kan dat?

Nee, de winkel is gesloten voor het bekijken en aanschaffen van producten. Je kan dus niet naar binnen lopen om een product te bekijken of aan te schaffen.

Ik heb onlangs een product online besteld om af te halen in de winkel. Kan dat nog?

Ja, afspraken die gemaakt zijn voor 14 december om een product af te halen in de winkel, blijven nog staan.

Mijn gerepareerde product ligt klaar om te worden opgehaald. Kan dat nog?

Gerepareerde producten kunnen worden afgehaald in de winkel, al dan niet via een afspraak. Informeer daarover bij de Apple Store.

Mijn Apple-product is kapot. Kan ik deze nog ter reparatie aanbieden bij de Apple Store?

Ja, zowel in de winkel als door het product op te sturen. Daar komen dan mogelijk nog wel verzendkosten bij. Iedereen kan dus een afspraak maken bij de Apple Store, op basis van beschikbaarheid. je kan momenteel twee dagen vooruit plannen.

Ga je liever persoonlijk langs, probeer dan één van de AASP’s die nog wel geopend zijn.

Waarom is de Apple Store nu wel gedeeltelijk open? Het is toch geen essentiële winkel?

Voor winkels met functies voor reparaties en onderhoud van consumentenartikelen geldt een uitzondering. Daardoor kan je in de winkel alleen terecht voor reparaties en technische ondersteuning. Andere winkels die uitsluitend Apple-reparaties aanbieden, zogenaamde Apple Authorised Service Providers, zijn ook gewoon geopend om zowel met als zonder afspraak langs te komen. In onze tip lees je hoe je een afspraak kan maken voor een reparatie.

Hoe zit het met andere winkels?

Andere winkels zoals Amac zijn alleen geopend voor reparaties. Het is afhankelijk van de winkel of dit alleen op afspraak kan of dat je zonder afspraak terecht kan. Informeer daarover bij de winkel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 29 december: Artikel bijgewerkt na gedeeltelijke opening voor reparaties en technische ondersteuning.
  • 2020 - 15 december: Artikel bijgewerkt vanwege de sluiting door de nieuwe lockdown.
  • 2020 - 22 maart: Klanten krijgen gerepareerde spullen die in de Apple Store liggen voorlopig niet terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 december 2020 om 15:49
Onderwerp
Categorie
Apple
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.