Apple Den Haag

Apple Stores in Nederland zijn open, maar alleen op afspraak

Voor reparaties en afhalen van bestellingen
De meeste Apple Stores in Nederland zijn open, maar zijn alleen te bezoeken voor het ophalen van bestellingen en het laten uitvoeren van reparaties. Je zult een afspraak moeten maken voordat je naar binnen kunt.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In Nederland geldt sinds half december 2021 weer een harde lockdown. Dat betekent dat alle niet-essentiële winkels gesloten zijn. De Apple Stores doen daar ook gedeeltelijk aan mee. Reparaties zijn een essentiële functie, dus voor een afspraak met de Genius Bar kun je nog steeds terecht. Ook kun je langskomen om een bestelling op te halen, maar ook dit is alleen op afspraak. Dit geldt voor alle Apple Stores in Nederland.

Apple Store sluiting FAQ

Nederland kent in totaal drie officiële Apple Stores: Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Vorig jaar ging Haarlem een maand lang dicht vanwege COVID. Even leek het erop dat dit jaar Apple Amsterdam was getroffen, maar dat bleek een misverstand. Apple noemde aanvankelijk ‘Gesloten’ bij alle dagen van de komende week, maar de openingstijden zijn nu zichtbaar.

Wel is het zo dat alle Nederlandse Apple Stores beperkt toegankelijk zijn. Bovendien gelden er aangepaste openingstijden: in de meeste gevallen zijn de winkels open van 09:00 tot 17:00. Dit blijft voorlopig zo tot en met 14 januari 2022.

De Apple Store in Brussel is ook open. Je kan daar winkelen op afspraak, bestelde producten afhalen of een reparatie laten uitvoeren. In de Nederlandse winkels is het inplannen van een shoppingsessie voor winkelen op afspraak niet mogelijk.

Zit je nog met vragen? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet, maar we zijn uiteraard niet een officieel aanspreekpunt van Apple. Informeer bij de Apple Store van je keuze welke mogelijkheden er zijn of kijk op de website van Apple.

#1 Ik wil in de winkel een product bekijken, kan dat?

Nee, de winkel is gesloten voor het bekijken en aanschaffen van producten. Je kan dus niet zomaar naar binnen lopen om een product te bekijken of aan te schaffen. Bij Apple Brussel is het mogelijk om een shoppingsessie te plannen, dus alleen op afspraak.

#2 Ik heb onlangs een product online besteld om af te halen in de winkel. Kan dat nog?

Ja, afspraken die online zijn gemaakt om producten af te halen, gaan gewoon door.

#3 Mijn gerepareerde product ligt klaar om te worden opgehaald. Kan dat nog?

Gerepareerde producten kunnen worden afgehaald in de winkel, al dan niet via een afspraak. Informeer daarover bij de Apple Store.

#4 Mijn Apple-product is kapot. Kan ik deze nog ter reparatie aanbieden bij de Apple Store?

Ja, zowel in de winkel als door het product op te sturen. Iedereen kan nog steeds een afspraak maken bij de Apple Store in Haarlem, Den Haag of Brussel, op basis van beschikbaarheid.

Ga je liever persoonlijk langs, probeer dan één van de AASP’s die geopend zijn.

Bekijk ook

Apple Authorised Service Provider: alles over erkende Apple serviceproviders (AASP)

Wat zijn Apple Authorised Service Providers, waar vind je ze en waarom zou je reparaties door een AASP laten uitvoeren? Op deze pagina uitleg over Erkende serviceproviders, wat ze doen en wat het verschil is met de Genius Bar in de Apple Store.

#5 Waarom is de Apple Store nu wel gedeeltelijk open? Het is toch geen essentiële winkel?

Voor winkels met functies voor reparaties en onderhoud van consumentenartikelen geldt een uitzondering. Daardoor kan je in de winkel alleen terecht voor reparaties, technische ondersteuning en het afhalen van artikelen. Andere winkels die uitsluitend Apple-reparaties aanbieden, zogenaamde Apple Authorised Service Providers, zijn ook gewoon geopend om zowel met als zonder afspraak langs te komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Amac, CARD Services (Utrecht en Zwolle) en LJS (in Den Haag). Er kunnen wel beperkingen gelden voor de openingstijden en de hoeveelheid klanten.

In onze tip lees je hoe je een afspraak kan maken voor een reparatie.

#6 Hoe zit het met andere winkels?

Andere winkels zoals Amac zijn alleen geopend voor reparaties. Het is afhankelijk van de winkel of dit alleen op afspraak kan of dat je zonder afspraak terecht kan. Informeer daarover bij de winkel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 20 december: Artikel bijgewerkt met info over lockdown winter 2021.
  • 2020 - 29 december: Artikel bijgewerkt na gedeeltelijke opening voor reparaties en technische ondersteuning.
  • 2020 - 15 december: Artikel bijgewerkt vanwege de sluiting door de nieuwe lockdown.
  • 2020 - 22 maart: Klanten krijgen gerepareerde spullen die in de Apple Store liggen voorlopig niet terug.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 december 2021 om 14:09
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.