Apple Amsterdam na verbouwing

Apple Amsterdam toch niet gesloten [update]

De Apple Store in Amsterdam leek te zijn gesloten wegens COVID, maar Apple heeft de openingstijden nu weer aangepast. Even binnenlopen is er echter niet bij.

Update 20 december 13:00 uur: Vanochtend stond t/m 6:00 uur aangegeven dat Apple Amsterdam tot en met Kerstmis gesloten zou zijn, terwijl bij de andere Apple Stores wel gewoon openingstijden waren vermeld. Inmiddels is dit in de loop van de ochtend aangepast, waardoor er nu wel weer openingstijden staan.

Dit was de situatie om 6:00 uur vanochtend:

Je kunt dus gewoon terecht bij Apple Amsterdam voor reparaties en het afhalen van bestellingen, net als in Den Haag en Haarlem. Blijkbaar had een medewerker bij Apple vannacht de openingstijden onjuist ingevuld.

Onze excuses voor de eventuele verwarring.

Apple Amsterdam dicht? Toch niet

Het gebeurt wel vaker dat Apple Stores worden gesloten, zonder dat Apple een verklaring geeft. Precies een jaar geleden ging Apple Haarlem een paar dagen dicht, waarschijnlijk vanwege een COVID-uitbraak.

Ook in de VS gaan regelmatig winkels dicht. Zo is Apple Lincoln Road in Miami Beach tijdelijk gesloten en ook Apple Crocker Park is niet te bezoeken, beide vanwege een COVID-uitbraak. Eerder gingen al Apple Houston Galleria (Texas) en Apple Eton (Ohio) op slot, niet vanwege lokale regelgeving maar vanwege een besmetting.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De openingstijden op de website van Apple wekten de indruk dat ook Apple Amsterdam de komende dagen zou zijn gesloten, maar dat blijkt nu niet het geval. In plaats van ‘Gesloten’ staan er nu weer openingstijden van 9:00 tot 17:00 uur, net als in de andere Nederlandse Apple Stores.

Wel gelden er daar beperkingen: zo zijn de openingstijden ingekort en kun je dus alleen op afspraak terecht voor het ophalen van een bestelling en een Genius Bar-afspraak vanwege de lockdown die nu geldt. Zomaar even binnenlopen is er niet bij en dat zal de komende weken ook zo blijven. Op zaterdag 25 december (Eerste Kerstdag) zijn alle Apple Stores gesloten, ook die in Brussel.

Apple heeft in Nederland te maken met strengere regels, net als veel andere niet-essentiële winkels. Reparaties en afhalen zijn wel toegestaan, lekker door de winkel slenteren niet. Wie nog snel iets moet hebben zou ook eens online bij andere winkels kunnen kijken, zoals Amazon, Coolblue en MediaMarkt. Items zoals AirPods en iPads zijn bij andere winkels vaak goedkoper. Amac hanteert dezelfde adviesprijzen als Apple, maar kan soms producten wel op voorraad hebben waar je bij de Apple Store wat langer op moet wachten.

Bedankt, tipgever!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 20 december: Apple heeft nu de tekst 'Gesloten' vervangen door openingstijden. Het blijkt te gaan om een fout.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.