Reacties voor: Apple’s Mac-programma voor onafhankelijke reparatiebedrijven heeft beperkingen

Apple's breidt haar programma voor onafhankelijke reparatiebedrijven uit naar de Mac. Voorheen verzorgde Apple alleen iPhone-onderdelen, maar daar komt de Mac nu bij. Er gelden wel allerlei beperkingen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. (Red.) Beperkingen voor externe reparateurs toegevoegd.

  2. Hoe zit het met de beperking dat je als reparateur geen “third party” onderdelen mag hebben voor Apple producten? Dat is een grote beperkingen voor veel reparateurs die nu met third party producten (moeten) werken omdat er geen officiële onderdelen los verkocht worden.

    Voor veel reparateurs zal dit blijven gelden omdat Apple nier voor alles een officieel onderdeel aanbiedt. En omdat de prijzen voor onderdelen erg hoog kunnen liggen (dat maakt sommige reparaties niet rendabel).

  3. Lijkt wel goed nieuws. Het grootste probleem is dat Apple de prijzen voor onderdelen afhankelijk van wie ze gebruikt maakt. Als consument betaal je sowieso de hoofdprijs, maar Amac zegt voor reparatieonderdelen aanzienlijk meer te moeten betalen dan bijvoorbeeld een premium service provider. En dan heb je nog de strenge regels voor gebruik van alternatieve onderdelen en de eis dat producten die een vintage stempel krijgen van Apple (ik meen vanaf 5 jaar na verschijnen), dat daar alleen service met onderdelen die nog op voorraad zijn is toegestaan. Het repareren van een chip op bijvoorbeeld een videokaart mag niet, als je onderdelen van Apple afneemt. Je mag dan alleen de gehele videokaart via Apple aanschaffen en vervangen. Als die er niet meer zijn dan is het einde verhaal qua service. Ik vind dat ver gaan. Door een wonder is mijn iMac videokaart pas na 8 jaar gecrashed, waardoor ik (naar mij toen pas bleek) net te laat was voor de omruilservice voor deze Videokaart, waar bekende hardware fouten op zitten. De vervangende videokaarten waren op, dus mijn computer moest als afgeschreven worden beschouwd. Toen bleek een klein bedrijf, Mobile Hardware in Zuidland, die zich gespecialiseerd heeft in “onmogelijke” Apple reparaties, voor een redelijke prijs de chip op de kaart te kunnen vervangen, waarmee voor dit onderdeel weer een paar jaar gewonnen is. Adres gekregen dankzij een uitstekende premium service provider, die zelf tot zijn spijt deze relatief eenvoudige reparatie zelf niet mocht uitvoeren.

    Dus meer bedrijven die zich aan Apple gaan verbinden voor “originele onderdelen”, ik weet niet of dat echt in het belang van ons zal zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.