todoist-apple-watch-2

Apple nodigt dagelijks 20 ontwikkelaars uit in Apple Watch-lab

Apple nodigt elke dag zo'n 20 ontwikkelaars uit, om in een speciaal lab hun Apple Watch-apps te testen. Anderen zijn aangewezen op primitievere methoden.

Ongeveer 20 ontwikkelaars krijgen dagelijks de mogelijkheid om in Apple’s speciale lab in Californië te komen werken. Ze mogen langskomen om hun apps te testen op een echte Apple Watch, maar staan daarbij onder streng toezicht.

apple-watch-uber

Volgens de Financial Times kiest Apple de ontwikkelaars met zorg uit. Beveiligingsmensen staan continu in de buurt, om te voorkomen dat de ontwikkelaars foto’s van het lab maken. Bezoekers moeten de camera’s van hun iPhone afplakken, voordat ze aan het werk mogen gaan en bovendien moeten ze een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. In hetzelfde gebouw zou trouwens een geheim lab zijn voor Apple’s autoproject ‘Titan’.

FT schrijft:

Vóór het persevenement in maart, werden alleen bekende iPhone-ontwikkelaars zoals Uber en Facebook uitgenodigd op Apple’s kantoor om hun Watch-apps te komen testen. In de weken daarna, is het echter verder opengesteld, waarbij zo’n 20 ontwikkelaars per dag het lab bezoeken. Dat zeggen bronnen die er zijn geweest.

Primitieve testmethoden

Ontwikkelaars die niet mogen langskomen in Apple’s testlab, zullen iets anders moeten verzinnen. Het meest voor de hand liggende is de simulator die Apple heeft gemaakt voor WatchKit. Daarmee kun je op de Mac het gedrag van een Apple Watch nadoen. Er zijn ook ontwikkelaars die primitievere methoden gebruiken. Zo heeft Kyle Yugawa, ontwerper van de fietsapp Strava, een papieren versie van de Apple Watch in elkaar geknutseld, om een indruk te krijgen van het formaat. Bij Evernote vonden ze het maken van een Apple Watch-app een project van gemiddelde omvang. Uiteraard klagen de ontwikkelaars ook over de beperkingen die Apple ze oplegt, bijvoorbeeld hoe vaak een app mag trillen.

Apps moeten 24 april klaar zijn

Ontwikkelaars die hun app op de Apple Watch willen hebben, hoeven niet op 10 april al klaar te zijn. Dan begint alleen het pre-orderen van de Apple Watch. Op 24 april zullen gebruikers voor het eerst een Apple Watch om hun pols gespen en op zoek gaan naar leuke apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2015, 20:36
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.