snapchat-friend-emoji

Snapchat toont emoji bij vrienden en maakt betere foto’s in het donker

Snapchat heeft nu emoji naast vriendennamen staan, zodat je beter kunt zien wie je beste vrienden zijn. Alleen jij kunt de emoji zien. Ook kun je nu betere Snapchat-foto's in het donker maken.

snapchat-friend-emojiSnapchat haalde een paar weken geleden de lijst met ‘Beste vrienden’ uit de app. Sommige gebruikers reageerden boos, omdat ze hun beste vrienden niet meer snel in beeld konden krijgen. Maar er was ook een groep gebruikers, die opgelucht ademhaalde. De lijst met ‘Beste vrienden’ leverde namelijk ook regelmatig gezeur op. Inmiddels heeft Snapchat een betere oplossing gevonden: er staan voortaan emoji naast de namen van vrienden, die alleen jij kunt zien. Ook kun je met de app nu beter foto’s in het donker maken.

Beste vriendenlijst vervangen door emoji

De lijst met beste vrienden leverde nogal eens ruzies op bij Snapchat-gebruikers. Anderen konden namelijk ook zien wie jouw beste vrienden waren en met welke personen je het meest contact had. Dat riep confronterende vragen op, zoals: “Waarom sta ik niet bij jouw beste vrienden?” Of: “Waarom klets je zoveel met die ene jongen?” Snapchat heeft dit opgelost door de beste vriendenlijst helemaal weg te halen en te vervangen door emoji. Alleen jij kunt ze zien.

De emoji hebben de volgende betekenis:

  • Gouden hartje: Je bent elkaars allerbeste vrienden.
  • Glimlach: Een van je beste vrienden, waarmee je de meeste snaps uitwisselt.
  • Grijns: Je hebt een gezamenlijke beste vriend, die voor jullie allebei #1 is.
  • Zonnebril: Je hebt een gezamenlijke vriend.
  • Cynische grijns: Je bent de beste vriend voor een bepaalde persoon, maar dit is niet wederzijds.
  • Vuur: je bent bezig met een Snapstreak. Je hebt een bepaald aantal dagen achter elkaar snaps met iemand uitgewisseld.

Snapchat heeft een uitleg met celebrities gemaakt, om duidelijk te maken hoe het werkt:

how-snapchat-friend-emojis-work

Daarnaast gaat Snapchat je helpen om verwaarloosde vriendschappen weer nieuw leven in te blazen. Bij het onderdeel ‘Recent’ zie je niet alleen de personen waarmee je onlangs nog contact had, maar je ziet bij ‘Needs Love’ ook vrienden waar je langere tijd niet meer mee hebt gesnapchat.

Betere snaps bij slecht licht

Snapchat heeft nog een andere handige functie toegevoegd: je kunt nu betere foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden. Voorheen was de Snapchat-app hier vrij slecht in, maar de app herkent nu automatisch of er sprake is van duisternis. Er verschijnt dan een maan-icoontje in beeld, waarop je kunt tikken om meteen de belichting aan te passen. Gezichten worden dan opeens wél goed zichtbaar in een duistere ruimte. Handig tijdens feestjes en concerten!

snapchat-low-light-camera-moon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2015, 20:06
Categorie Apps
Onderwerpen emoji, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.