imac-8k

‘Apple werkt aan iMac met 8K-scherm’

LG heeft in een persbericht onthuld dat Apple een iMac 8K gaat maken. Ze noemen het Quad Ultra-High Definition.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als het aan LG ligt, gaat Apple dit jaar een iMac 8K op de markt brengen. Het is te lezen in een persbericht van LG, waarin wordt uitgelegd wat 8K precies inhoudt. De productiepartner van Apple wekt daarmee de indruk dat Apple dit jaar een iMac met zeer hoge schermresolutie uitbrengt.

imac 8k

Een dergelijke iMac zou een schermresolutie van 7680 x 4320 pixels moeten hebben, zestien keer zoveel pixels als een Full-HD-scherm. De kans is aanwezig dat LG zich heeft vergist, wat de plannen van Apple betreft. Maar tegelijk maakt het ook duidelijk dat 8K binnen handbereik is – dus ook voor Apple. LG Display is van plan om tijdens de winterspelen van 2018 in PyeongChang een demonstratie te geven. Tijdens CES 2015 onthulde LG al een 98-inch 8K-kleurentelevisie. Ook zijn andere technologiepartners er klaar voor. In februari kondigde het instituut VESA de Embedded DisplayPort Standard 1.4a aan, met ondersteuning voor 8K-schermen. De techniek is er klaar voor.

8K video afbeelding

Apple bracht afgelopen najaar de 27-inch iMac met 5K-scherm uit, de eerste stap richting een hogere resolutie. Deze heeft 14,7 miljoen pixels maar dezelfde schermafmetingen als een normale iMac zonder retinascherm. Het lijkt wat onlogisch als Apple de iMac nu al gaat upgraden van 5K naar 8K. LG’s 8K schermtechnologie heet ‘Quad Ultra-High Definition’, een term om in de gaten te houden als je binnenkort een tv wilt gaan kopen. Het biedt tweemaal de resolutie van een 4K-scherm en viermaal zoveel pixels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 23:47
Categorie Geruchten
Onderwerpen 4k, beeldscherm, imac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.