Reacties voor: Apple brengt iBooks Author uit: zelf interactieve e-books maken

Apple heeft iBooks Author aangekondigd - een nieuw softwarepakket voor Mac OS X waarmee iedereen e-books, interactieve studie- of lesboeken en andere digitale leeswaar kan produceren. iBooks Author wordt ook wel de Garageband voor iBooks genoemd vanwege het grote gemak.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
25 reacties
 1. Dit wordt hevige concurrentie met deze app: http://www.kno.com Bovendien de vraag of uitgevers zich aan één platform gaan binden… dan lijkt kno toch meer troeven te hebben.

 2. Is het gratis om je ebook in de store te plaatsen ?

 3. Hoewel het gratis is, blijkt bij het downloaden het alleen onder Lion (10.7) te werken. En nee, daar wil ik niet naar upgraden, gezien de vele slechte verhalen hierover. Weer erg vervelend en onzinnig van Apple, dit.

 4. @alchemist: Ik heb zelf geen problemen met lion. Gebruik het nu al 3 maanden

 5. @alchemist: wat is er mis met Lion? draait als een tiet!

 6. @peter: Ik wel, ik gebruik het ook al 3 maanden…

 7. Nu wachten op de Windows versie.

 8. @Kevin: Ook zo blij met GarageBand voor Windows? Haha oftewel: lekker blijven wachten en geen Mac kopen. Lijkt me logisch voor Mac Apps…

 9. @Joris Desseyn: Nooit van gehoord.. Maar zo ff iBooks Author downloaden 😀

 10. kan je ook geen preview op je iPhone bekijken ?

 11. De vraag is natuurlijk of dit compatible blijft met het ePub standaard. Kan ik mijn gemaakte boek op meerdere platformen bekijken of alleen op de iPad en voor andere platformen part developen.

 12. Is het hiermee niet mogelijk om voor eigen gebruik de zelfgemaakte boeken te zien? Anders is het een leuke manier om samenvattingen te maken en deze later op de iPad terug te lezen. (natuurlijk kan het al maar dit ziet er fancier uit)

 13. @Jonah Segers: Nope, nu in ieder geval niet. Heb het net getest icm iPad 2 en MBA (eind 2011) en het werkt verbluffend makkelijk. iPad koppelen aan je Mac en hij laadt je zojuist gemaakte boek zo in iBooks.

  Het programma moet je zien als een kruising tussen Keynote en Pages. Het werkt super makkelijk. WYISWYG.

  Als Apple het ook nog makkelijker en goedkoper gaat maken voor scholen om iPads te kopen kan dit bijna niet anders dan een groot succes worden. Nu hopen dat Apple snel deals sluit in Nederland (denk aan Wolters Noordhoff e.d.)

 14. Denk idd dat dit een enorm succes kan worden !!!

 15. Origineel geplaatst door peter
  @alchemist: Ik heb zelf geen problemen met lion. Gebruik het nu al 3 maanden

  Same here.

 16. Zeg komt er ook nog een Windows versie? Niet iedereen heeft een Mac…

 17. Ook nog op 10.6 daar bijvoorbeeld mijn Enfocus cPDF software nog niet draait op 10.7… en zo is er nog heea. Ik blijf zakelijk altijd voorzichtig met upgraden 😉 Jammer dat dit alleen op Lion draait, zou het graag uitproberen.

 18. @kevin: Gelukkig luisterde columbus niet naar anderen die dachten dat de aarde plat was, inmiddels 10.7.3 beta uit.
  Downloaded, installed, love it

 19. Upgraden naar lion moet je gewoon doen, je kan via time machine toch weer gewoon terug. Maar waarom zou je?

  Echt een hele goede stap van apple!

 20. @Zotheid: Ja ook dat werkt. Als je een preview doet op je iPad en je koppelt daarna lost dan blijft het bestand beschikbaar op je bookshelf. Je kunt het blijven gebruiken. Dus helemaal alleen voor eigen gebruik.

 21. Origineel geplaatst door UtregCity
  draait als een tiet!

  Naar de dokter. Dat kan niet goed zijn.

 22. Begrijp ik nu goed dat ik alleen een boek kan aanmaken en editen op een MacBook? En ik dus niet verder kan werken aan het boek via de iPhone of iPad? Help me out please…

 23. @Henk: Nee, je kunt alleen op de Mac eraan werken. Maar iBooks Author is ook niet zo geschikt om een heel boek te schrijven. Ik zou het boek lekker in een tekstverwerker gaan doen en daarna pas de opmaak in iBooks Author doen.

 24. Ik draai nu ook op lion maar de enige min punt die ik heb kunnen vinden is dan hij geen samba verbinding wilt maken met mijn nas…

 25. Ik draai nu ook op lion maar de enige min punt die ik heb kunnen vinden is dan hij geen samba verbinding wilt maken met mijn nas…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.