Archief voor 'ibooks'

Gratis boeken lezen op je iPad

Zo kun je ebooks lezen op iPhone en iPad

Ebooks lezen op je iPhone en iPad kan op allerlei manieren: via Apple's Book Store, Amazon Kindle, Bol.com of andere aanbieders, vaak met DRM. Deze tip legt uit hoe het werkt en welke alternatieven je hebt.

Boeken-app van Apple

Gelezen boeken verwijderen uit Apple's Boeken-app

Gebruik je Apple Boeken-app voor het lezen van boeken, dan zal de bibliotheek op een gegeven moment erg vol raken. Je kunt gelezen boeken gemakkelijk verwijderen. In deze tip leggen we uit hoe. Je ziet dan alleen boeken die je nu aan het lezen bent.

Boeken leesdoelen

Zo stel je leesdoelen in voor de Boeken-app op iPhone en iPad

In de Boeken-app kun je leesdoelen instellen, zodat je op een speelse manier zorgt dat je vaker wat gaat lezen. Het is beschikbaar voor leesboeken en luisterboeken. Standaard staat je leesdoel ingesteld op 5 minuten, maar je kunt het ook opvoeren naar maar liefst 1440 minuten per dag!

PDF bekijken in Apple Boeken

Eigen boeken importeren in de Boeken-app op iPhone en iPad

Je kunt eigen boeken in de Boeken-app (iBooks) importeren, zodat je ze op de Mac, iPhone en iPad kunt lezen. In dit artikel lees je hoe je de boeken in ePub- of PDF-formaat importeert op de desktop of rechtstreeks inleest in de Boeken-app op je iPhone of iPad.

iCulture.nl afbeelding met logo

Apple stopt met iTunes U en iBooks Author

Apple gaat stoppen met de onderwijsdienst iTunes U. Ook zijn gebruikers van iBooks Author geïnformeerd dat de app per 1 juli stopt. Gebruikers kunnen overstappen naar Pages om voortaan hun boeken te maken.