iTunes U vernieuwd, nu ook als aparte iTunes U app voor iOS

Apple heeft een iOS-app voor iTunes U aangekondigd, plus nieuwe functies voor iTunes U. Complete cursussen inclusief materiaal en berichtenfunctie zijn voortaan via iTunes U te raadplegen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes U iPadApple heeft vanavond een vernieuwde versie van iTunes U aangekondigd, de catalogus met filmpjes en podcasts voor het onderwijs. Ook komt er een aparte iOS-app voor iTunes U, waarmee je de content onderweg kunt gebruiken. Als je iBooks hebt gebruikt zal iTunes U er vertrouwd uitzien. Bij elke cursus wordt de naam van de docent getoond, plus details over de syllabus, contacturen, credits en eventuele aanvullende informatie. Docenten kunnen berichten naar hun studenten sturen en opdrachten geven.

iTunes U is de grootste catalogus met gratis onderwijs die online beschikbaar wordt gesteld. Er zijn al meer dan 700 miljoen downloads geteld, vooral gefilmde lessen van bekende universiteiten. Via de nieuwe interface kan de beheerder van een cursus bepalen welke informatie wordt getoond. Er is ook een koppeling met iBooks gemaakt: de berichten en opdrachten van een docent verschijnen automatisch in de studieboeken. Je kunt hier doorheen tappen om de nieuwste opdrachten te zien.

iTunes U iPad 2Een automatische takenlijst laat zien welk huiswerk je nog moet maken. Zodra je iets inlevert wordt het afgevinkt op de lijst. Je kunt kiezen of je video’s wilt downloaden of streamen en op het tabblad Notities zie je welke notities je hebt gemaakt tijdens een cursus. Alle gerelateerde materialen voor een cursus zoals video’s, teksten, audio en andere documenten zijn op één plek te vinden.

Als je wilt meedoen aan een cursus, kun je dat vanuit de iTunes U-app aangeven, maar je kunt er ook feedback over de lessen mee achterlaten. Volledige cursussen zijn dus in iTunes U aan te bieden, inclusief syllabus en opdrachten. Deelnemende universiteiten zijn Duke, Yale, UCLA en Open University. Aan het begin zijn er 100 cursussen beschikbaar, die net als de app gratis te bekijken zijn. De aankondiging beperkt zich nu nog even tot universiteiten, maar lagere scholen kunnen in de toekomst ook meedoen.

itunes-u-vernieuwd

De iTunes U-applicatie is vanaf vandaag gratis te downloaden in 123 landen.

Apple kondigde vandaag ook een vernieuwde iBooks 2 en iBookstore aan en maakt het met iBooks Author mogelijk om eenvoudig e-books te maken.

Download: iTunes U (gratis, universeel, iOS 5 of hoger)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 18:33
Categorieën Apple, Apps, Round-up
Onderwerpen game, gameconsole, itunes, onderwijs, universiteit

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.