iPhone 7 AirPods

‘Apple’s AirPods werken met eigen Bluetooth-chip’

De AirPods van Apple krijgen een speciale draadloze chip, die voor een energiezuinige Bluetooth-achtige verbinding zorgt. Ook zullen ze als high-end product op de markt komen, naast de midrange Beats-producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s nieuwe draadloze oordopjes zijn voorzien van een speciale draadloze chip. Deze zorgt voor een Bluetooth-achtige verbinding met de iPhone, zo voorspelt de bekende analist Ming-Chi Kuo. Apple heeft in eigen huis een Bluetooth-achtige communicatiechip ontwikkeld en gaat die gebruiken in high-end oordopjes. Beats zal gericht zijn op het middensegment.

iPhone 7 AirPods

AirPods met speciale chip

Nu Apple de koptelefoonaansluiting waarschijnlijk laat vervallen zullen draadloze oordopjes waarschijnlijk dé standaard worden voor het luisteren van muziek, schrijft Kuo in zijn rapport. Ook schrijft hij:

We believe Apple will position Beats in the midrange market once it launches Apple’s own-brand Bluetooth headphones, in order to maximize profit with a dual-brand strategy. We also believe Apple will have its own-designed Bluetooth-like communication chip, given its higher requirements for power-saving, communication specs and potential rapid growth of Bluetooth headphone shipments. Cheng-Uei and Inventec are the likely choices for assembly service.

De eigen Bluetooth-achtige technologie van Apple werd ook al gesuggereerd in de meest recente podcast van Apple-kenner John Gruber. Bluetooth-oordopjes zouden nog niet goed storingsvrij functioneren en Apple zou gebruiksgemak belangrijker vinden dan voldoen aan de Bluetooth-richtlijnen. Ook Kuo denkt dat Apple voor een eigen oplossing heeft gekozen. De eigen Bluetooth-chip moet vooral de batterijduur verbeteren, meent de analist. Apple heeft daarom gekozen voor een low power-verbinding.

Bragi Dash oordopjes in doos

High-end oordopjes van Apple, midrange bij Beats

Apple zou bezig zijn aan een setje Bragi-achtige draadloze oordopjes (zie foto), die volledig draadloos zijn. Ze heten AirPods, zo blijkt uit merkregistraties. Op 7 september gaat Apple ze waarschijnlijk al onthullen. Toevallig kondigde Bragi gisteren nieuwe oordopjes aan, die €150 kosten.

Apple zou de eigen Apple-oordopjes dus naast de Beats-producten willen gaan verkopen. Daarnaast verkoopt het bedrijf op de website meerdere oordopjes van andere merken. Kuo denkt niet dat Apple de Bluetooth-oordopjes gaat meeleveren met de iPhone. Hij voorziet een setje EarPods met Lightning-aansluiting.

Woensdagavond weten we meer over Apple’s plannen met Bluetooth. Waarschijnlijk zal Apple gelijktijdig met de iPhone 7 aankondigen dat er nieuwe AirPods en Beats-producten op de markt komen. Daarnaast wordt de Apple Watch 2 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2016, 12:06
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen airpods, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.