iPhone 7 met draadloze AirPods

Foto van ‘iPhone 7 Plus’-verpakking belooft draadloze AirPods

Opnieuw is de foto van een iPhone 7-verpakking gelekt. Deze keer ontstaat de indruk dat Apple AirPods gaat meeleveren: draadloze oordopjes die via Bluetooth werken.

Opnieuw is er een foto gelekt van de achterkant van een iPhone 7-doosje. Deze keer wekt het de indruk dat Apple draadloze AirPods gaat meeleveren. Een eerdere soortgelijke foto wekte de indruk dat Apple had gekozen voor Lightning-oordopjes met een losse adapter.


iPhone 7 met draadloze AirPods

iPhone 7 Plus met AirPods

Er verschenen de afgelopen dagen meerdere foto’s van de achterkant van de iPhone 7-verpakking. Sommige zijn duidelijk nep, andere doen wat meer moeite om echt te lijken. Zoals de foto hieronder, die lijkt te zijn gemaakt in een Apple Store. De foto wekt de indruk dat de iPhone 7 Plus wordt geleverd met draadloze oordopjes, die AirPods worden genoemd. De naam AirPods hebben we al vaker gezien. Apple registreerde de merknaam vorig jaar al en onlangs dook de naam AirPods opnieuw op in een merknaamregistratie. Het zou gaan om draadloze oordopjes die via Bluetooth werken.

iPhone 7 doosje, achterkant

De foto werd anoniem naar de website AppleInsider gestuurd en toont een 32GB-model. Op de doos staat ‘AirPods Wireless Earphones’ en niet de standaard EarPods met Lightning-aansluiting en adapter. Bij deze nieuwe foto is geen sprake van een adapter. Als de foto echt is, dan wekt het de indruk dat Apple meerdere uitvoeringen van de iPhone 7 wil gaan maken, met en zonder draadloze oordopjes. Mensen die helemaal geen kabel meer willen gebruiken kunnen dan het model met draadloze AirPods aanschaffen. Heb je al goede oordopjes of een mooie hoofdtelefoon (zoals de vandaag besproken B&W P7), dan kun je het goedkopere model met de standaard-oordopjes nemen. Of misschien komt er ook wel een ‘uitgekleed’ model van de iPhone 7 waarbij je helemaal geen oordopjes meer krijgt.

AirPods met eigen chip

De AirPods zouden een eigen Bluetooth-chip bevatten, die in eigen huis is ontwikkeld na de overname van Passif Semiconductor in 2013. Dit bedrijf was gespecialiseerd in energiezuinige chips. De AirPods bestaan uit twee losse knopjes, die je in je oor steekt. Er zit dus geen nekband ertussen. Tijdens het media-evenement op 7 september krijgen we meer te horen over Apple’s plannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.