Amazon Echo 2020 in antraciet.

Reacties voor: Amazon Echo-speakers nu officieel in Nederland verkrijgbaar

Maar spraakbediening is Engels
De Nederlandse Amazon gaat de Echo en Echo Dot-speakers verkopen. Het gaat om de internationale versies, waar een Engels-sprekende Alexa-assistent op geïnstalleerd staat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
3 reacties
  1. Mooi. Hopelijk gaat Apple hier een voorbeeld aan nemen met hun HomePods. Zou mooi zijn als die hier eens beschikbaar komen. Inclusief NL ondersteuning.

  2. Snap nog steeds niet waarom mensen zo graag 24/7 een luistervink in hun huis willen hebben staan van een multinational. En al helemaal niet eentje waarvan niet eens de moeite gedaan wordt dat onze taal ondersteund wordt.

    Net als dat je op je iphone in imessage je bericht kan inspreken ipv typen. Maar zet je dictation aan dan zegt hij dat lokatievoorzieningen aan moet en je lokatie naar Apple verzonden wordt. Why??? Waarom heeft Apple mijn lokatie nodig als ik een bericht naar mijn moeder wil sturen?

    Denk na voordat je zoiets in huis haalt. Er wordt grote inbreuk op je privacy gemaakt met het in gebruik nemen van dit soort ‘handigheden’. Zet lokatievoorzieningen uit. Al helemaal bij dit soort luistervinken als Alexa, Siri, Google en weet ik wat er nog in de toekomst ons leven zogenaamd vergemakkelijkt.

  3. Ik ben heel blij met Amazon Echo’s en aanverwante spullen. Heb nu 10 Echo’s in verschillende vormen in huis, sinds een paar jaren opgebouwd, en heb ook twee Echo Auto’s (in auto’s van mijn vrouw en mij). Als basis ben ik al jaren Prime lid via Amazon Duitsland, heb daarom al langer Amazon Video, en heb Amazon Music Unlimited al een tijdje. Dan nog een Ring deurbel en diverse smart home verlichting en stekkers om het handig te maken. Tot slot nog een Amazon Fire TV stick voor de tv op de slaapkamer. Wat smartphones betreft hebben wij alleen iPhones, waarnaast ook nog meerdere iPads en Watches. Ook nog een Apple TV in de woonkamer. Wij houden echt van Apple, maar tegen het ‘geweld’ aan mogelijkheden van Amazon voor een smart home, kan Apple niet op. Amazon is goed koppelbaar met diverse producten van derden, daar kan Apple nog wat van leren. Wat mobiele apparaten betreft zal ik altijd bij Apple blijven, maar voor de rest is Amazon echt heel goed. Wat ik iedereen in het Amazon systeem kan aanraden is Amazon Echo Auto. Dit maakt in een handomdraai een auto echt smart.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.