Amazon Prime Day doosje

Amazon Prime wordt duurder in Nederland: prijsverhoging van 67%

De prijs van Amazon Prime gaat in Nederland omhoog. Het gaat om een prijsverhoging van €2,- per maand. Als je toch wil besparen, is er nu ook een jaarabonnement.

De afgelopen tijd zien we regelmatig dat diverse diensten duurder worden. Sinds gisteren is Disney+ in Nederland duurder en onlangs werden ook diensten als Apple TV+ duurder. Vanaf vandaag rekent ook Amazon Prime een hoger maandbedrag, maar wie iets wil besparen kan nu voor het eerst ook een jaarabonnement afsluiten.

Amazon Prime prijsverhoging in Nederland

Vanaf 2 november kost Amazon Prime in Nederland €4,99 per maand. Voorheen was dat nog €2,99 per maand, een prijsverhoging van €2,- dus (zo’n 67%). In 2022 werd er in andere landen in Europa al een prijsverhoging doorgevoerd, maar Nederland zat er toen niet bij. In vergelijking met andere Europese landen is de prijs ondanks de prijsverhoging nog aan de lage kant. In Frankrijk betaal je €6,99 en in Duitsland is dat zelfs €8,99 per maand.

Bekijk ook

Amazon Prime: dit zijn de voordelen van Amazon Prime voor Nederlanders

Amazon Prime is de betaaldienst van Amazon, waarmee je allerlei voordeeltjes hebt. In dit overzicht zie je wat het kost en wat het abonnement omvat.

Dankzij Amazon Prime krijg je altijd gratis bezorging en speciale kortingen op geselecteerde producten. Ook is een Amazon Prime-abonnement vereist als je wil profiteren van de kortingen van Prime Day, dat eens in het jaar georganiseerd wordt. Ook met Black Friday zijn er altijd speciale kortingen.

Huidige abonnees betalen vanaf 12 december 2023 de nieuwe prijs van Amazon Prime. Heb je nog geen abonnement, dan geldt de nieuwe prijs vanaf vandaag.

Nu ook een jaarabonnement

Tegelijkertijd met de prijsverhoging, introduceert Amazon in Nederland ook het jaarabonnement. Voor een abonnement van 12 maanden, betaal je dan €49,90 (de prijs van 10 maanden). Het maandbedrag komt dan uit op ongeveer €4,16, waardoor je dus €0,80 per maand bespaart.

Abonneren op Amazon Prime kan via deze link. Je kan daar ook je abonnement omzetten naar een jaarabonnement. Lees ook meer over de voordelen van Amazon Prime in Nederland.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2023 om 9:17
Onderwerp
Categorie
Diensten

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.