WhatsApp berichten met vervaldatum.

WhatsApp start met automatisch verdwijnende berichten: zo stel je het in

Na een week zijn ze verdwenen

WhatsApp kondigt een nieuwe functie aan: berichten met vervaldatum. Hierdoor verdwijnen berichten automatisch na een bepaald aantal dagen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Automatisch verdwijnende berichten of posts op social media zie je steeds vaker. De trend is ooit begonnen door Snapchat, maar ook Instagram heeft dit met bijvoorbeeld de stories. In een nieuwe blogpost kondigt WhatsApp een soortgelijke functie aan. Met de WhatsApp berichten met vervaldatum zorg je ervoor dat een bericht na zeven dagen automatisch verdwijnt. De functie lekte eerder al uit, maar is nu dus officieel aangekondigd.

WhatsApp berichten met vervaldatum

De nieuwe functie is WhatsApp’s eigen versie van automatisch verdwijnende berichten. Zodra je deze functie in een chat inschakelt, verdwijnen de berichten automatisch na zeven dagen. Dat betekent dat zowel de verstuurder als de ontvanger de berichten na een week niet meer kan lezen.

WhatsApp berichten met vervaldatum.

Zo gebruik je verdwijnende berichten in WhatsApp

Neem de volgende stappen:

  1. Open een WhatsApp-gesprek waarvoor je verdwijnende berichten wilt instellen.
  2. Tik op de naam van de contactpersoon.
  3. Tik op Verdwijnende Berichten > Volgende.
  4. Zet de schakelaar aan.

In een één-op-één chat kan iedereen dit inschakelen. In een groepsgesprek is dit voorbehouden aan de beheerders. De instelling geldt per chat: alle berichten die na het inschakelen van de functie in de chat verstuurd worden, verdwijnen na die zeven dagen. Je kan dit dus niet per bericht instellen. WhatsApp heeft voor zeven dagen gekozen, omdat dit volgens het bedrijf een middenweg is tussen het niet permanent hoeven te bewaren van tijdelijke berichten (zoals een boodschappenlijstje) en het terug kunnen lezen van berichten van de afgelopen dagen.

Zoals eerder deze week al bleek, is er een aantal uitzonderingen waarbij berichten mogelijk nog wel te lezen zijn. Een bericht kan nog altijd in meldingen zichtbaar zijn, als het oorspronkelijke bericht niet geopend wordt. Ook bij het citeren van een bericht kan het oorspronkelijke bericht langer zichtbaar zijn.

WhatsApp belooft dat de functie deze maand naar alle gebruikers wordt uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2020, 15:12
Bron Bron WhatsApp
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.