Adonit Note UVC pen: ontsmetten

Deze Adonit-stylus ontsmet de iPad voordat je schrijft

Nu we tegenwoordig wat meer aandacht hebben voor hygiëne, brengt Adonit iets uit wat daarop inspeelt: een tekenpen die eerst je scherm steriliseert, voordat je gaat schrijven.

Adonit Note-UVC pen doodt ziektekiemen

Een iPad-scherm kan vol zitten met vingervlekken, etensresten en allerlei andere viezigheid. De Adonit Note-UVC bevat een ultraviolette lamp, die je iPad kan desinfecteren. Of het ook virussen kan doden, daar zouden we niet onze hand voor in het vuur willen steken. Maar ziektekiemen en bacteria zouden wel genadeloos worden afgemaakt. Vervolgens kun je met een gerust hart gaan tekenen of notities maken.


Je schakelt de lampen in via een knop aan de zijkant, waarna je de pen een minuut lang over het scherm moet bewegen. In die tijd zouden tot 99% van de ziektekiemen en bacteria worden gedood, belooft de fabrikant. Het UVC-licht is wel schadelijk voor je ogen, maar ook daar heeft Adonit iets voor bedacht. Er zit een richtingssensor in en als de lampen naar boven zijn gericht, dan gaan ze automatisch uit.

Adonit Note UVC in gebruik

Geen beloftes over virussen
Adonit doet echter geen enkele belofte over COVID-19. Wel is het zo dat uit eerdere studies blijkt dat UVC het genetische materiaal (RNA en DNA) van eerdere coronavirussen en van bepaalde griepvirussen beschadigt, waardoor ze zich niet verder kunnen verspreiden. Je vraagt je misschien af hoe Adonit in staat is geweest om zo snel in te spelen op de coronacrisis. In feite gaat het om een bestaande stylus, de Adonit Note, die vorig jaar werd uitgebracht. De toevoeging zijn de UVC-lampen.

Adonit Note UVC pen: ontsmetten met UVC-licht

Dat de ziektekiemen en bacteriën worden gedood, betekent nog niet dat daarmee je scherm grondig gereinigd wordt. De vlekken zul je er nog steeds zelf vanaf moeten halen met een doekje. Hoe je je iPad kunt schoonmaken bespreken we in een aparte tip. Tegenwoordig vindt Apple het prima als je daarbij schoonmaakalcohol gebruikt om te ontsmetten.

Adonit Note UVC pen naast iPad

Geen tilt en drukfuncties
De pen is goedkoper dan een Apple Pencil maar biedt niet alle functies. Je kunt het gebruiken om te tekenen en notities te maken, maar herkenning van de kanteling en drukgevoeligheid zit er niet in. Bij de normale Adonit Note is drukgevoeligheid alleen bij het Plus-model het geval.

Het werkt op diverse iPads, waaronder de recente iPad Pro’s, iPad Air en iPad mini. Voor $70 haal je er eentje in huis. Europese prijzen hebben we nog niet gezien, omdat de aankondiging nog zo vers is, maar reken op iets rond de €80 inclusief BTW.

Adonit Note UVC pen opladen

Wil je een goedkope stylus, dan kun je ook naar de Logitech Crayon kijken. Verder hebben we een round-up van allerlei tekenpennen voor de iPad gemaakt.

Bekijk ook

Dit zijn de beste tekenpennen voor de iPad

De Apple Pencil is ondertussen aardig ingeburgerd als stylus voor de iPad, maar er is natuurlijk nog veel meer keus op het gebied van pennen voor de iPad. In dit artikel bespreken we een aantal tekenpennen waarmee je prachtige kunstwerken kunt creëren op de iPad.

Adonit Note UVC pen tekenen

Hieronder zie je de prijzen van de bestaande Adonit Note, zonder UVC-lampen. Dit geeft een indruk van de prijs die je in Nederland zult betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 mei 2020 om 8:06
Onderwerp
Categorie
Accessoires
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.