MacBook verborgen bestanden zien

Schermdeling activeren met de Berichten-app op de Mac

Met Schermdeling via de Berichten-app kan je meekijken op het scherm van een ander via iMessage. Zo kan je op afstand een vriend of vriendin helpen met zijn of haar Mac. Zo werkt Schermdeling via de Berichten-app.

Via schermdeling kun je op afstand meekijken op de Mac van iemand anders. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je iets wil uitleggen aan een vriend of vriendin, hoe je bepaalde handelingen uitvoert. Via schermdeling kun je zelfs op afstand de Mac van iemand anders bedienen. Dit kan bijvoorbeeld in de Berichten-app en in deze tip leggen we uit hoe je dat doet.


Een uitnodiging voor schermdeling via de Berichten-app op de Mac.

Hoe start ik Schermdeling via iMessage?

Schermdeling via de Berichten-app werkt via iMessage. Dit werkt alleen tussen twee Macs en niet met een iPhone of iPad. Hieronder leggen we stap voor stap aan je uit hoe je schermdeling activeert en wat er mogelijk is:

  1. Open de Berichten-app en selecteer aan de linkerkant een contact.
  2. Klik rechtsboven op Details, gevolg door het icoontje met de twee rechthoeken.
  3. Kies voor Nodig uit om mijn scherm te delen of Vraag om scherm te delen. Schermdeling wordt nu aangezet en de ontvanger kan dit accepteren.

iMessage Schermdeling activeren.

Schermdeling via iMessage gebruiken

De andere partij kan nu meekijken met jouw Mac-scherm. Ook als je met twee schermen werkt, kunnen allebei de schermen door de ander bekeken worden. Bovendien wordt audio meegestuurd, zodat je met elkaar kan praten. Maar er is meer mogelijk met schermdeling. Zoals in de knoppenbalk te zien is, kun je meerdere handelingen uitvoeren.

  • Klik in de knoppenbalk op het pijltje, zodat je het scherm van de ander kunt bedienen.
  • Klik op Vergroten/verkleinen om in en uit te zoomen.
  • Klik op Klembord om te wisselen tussen jouw eigen klembord en die van de ander.
  • Klik op Beeldschermen om het te bedienen beeldscherm te selecteren.

Knoppenbalk in schermdeling via de Berichten-app op de Mac.

Hieronder zie je hoe Schermdeling er in de praktijk uit ziet. Het scherm van de ene gebruiker verschijnt in een apart venster op het scherm van de andere gebruiker. Je kan dan bijvoorbeeld ook tekst aanpassen. Klik hiervoor in de menubalk bovenin op het icoontje voor schermdeling en kies ervoor om de optie voor het besturen van je scherm aan te zetten.

Schermdeling bekijken via de Berichten-app op de Mac.

Bedien het scherm van een ander dankzij schermdeling op de Mac via de Berichten-app.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor Schermdeling waarmee je op afstand kan helpen. In onze uitgebreide tip lees je daar meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorieën Basisfuncties, Mac
Onderwerpen helpdesk, scherm
Devices Mac, MacBook
Software macOS