Gmail met nieuw design.

Nieuw design voor Gmail op iOS: dit zijn de belangrijkste veranderingen

Nu voor iedereen beschikbaar

Google steekt Gmail op de iPhone en iPad in een nieuw jasje. Het nieuwe design past beter bij de eerder vernieuwde webversie en heeft Google's kenmerkende Material Design.

Gmail Material Theme

In april vorig jaar vernieuwde Google Gmail op heb web. Het was de grootste update in jaren, waarbij het design helemaal op de schop ging. Het design van de mobiele versie bleef echter ongewijzigd, maar daar komt nu verandering in. Google is namelijk gestart met de uitrol van het nieuwe design, waarbij een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd zijn.

Update 25 februari: Het nieuwe design wordt nu ook bij ons uitgerold. Zie je het nieuwe ontwerp nog niet? Sluit Gmail dan geforceerd af en start hem opnieuw op.

Nieuw ontwerp voor Gmail.

Witter design (en zonder rode balk)

Het eerste dat opvalt als je kijkt naar het nieuwe ontwerp, is dat de app een stuk witter is. De kenmerkende rode balk aan de bovenkant is weg en tussen de e-mails is er veel meer witruimte. Gmail oogt daardoor wat frisser dan voorheen. Bij het opstarten kun je kiezen uit drie verschillende weergave, waarbij er meer of minder ruimte is tussen de e-mails in je inbox. Je kent dit misschien ook wel van de webversie van Gmail, waarbij je dezelfde optie hebt. Je kan de weergave te allen tijde aanpassen via het menu. Ga hiervoor in het zijmenu naar Instellingen > Dichtheid gesprekslijst. Google gebruikt in de nieuwe versie ook haar eigen Google Sans-lettertype.

Gmail vernieuwd Material-design.

Makkelijker zoeken en wisselen tussen accounts

In plaats van de rode balk bovenaan, vind je in de nieuwe versie meteen de zoekfunctie. In een enkele tik kun je zo door je mails bladeren, zonder dat je nu dus eerst op het vergrootglas hoeft te tikken. Bovendien is het dan makkelijker om te wisselen tussen meerdere accounts. Momenteel moet je daarvoor nog via het zijmenu op je profielfoto tikken, maar in de nieuwe versie staat deze altijd standaard rechtsboven.

Sneller bijlages openen

In de nieuwe versie kun je ook sneller bijlages openen, zonder dat je eerst de e-mail hoeft te selecteren. Net als in de webversie verschijnen de bijlages nu direct onder de mail in het overzicht. Dit scheelt vooral tijd, wat ook goed van pas komt bij de nieuwe zoekfunctie. Zoek je die ene bijlage in je werkmail? Je tikt nu naam van de verzender in en opent meteen de bijlage vanuit de zoekresultaten.

Vernieuwd Gmail-design op tablet en smartphone.

Waarschuwing voor phishing

Net als op het web gaat Gmail op iOS je duidelijker waarschuwen voor mogelijke phising e-mails. Met een grote duidelijke waarschuwing bovenaan de e-mail waarschuwt Gmail je dat de e-mail mogelijk je gegevens wil stelen. Met een tik op de knop kun je de mail meteen verwijderen of verbergen.

Volgens Google wordt het nieuwe design de komende weken uitgerold, dus het kan nog even duren voordat jij het nieuwe design ziet. Google hoopt met het nieuwe design gebruikers van de huidige Inbox-app tevreden te houden. In maart stopt Google met de Inbox-app, waardoor je als gebruiker op zoek moet naar een andere e-mail app voor je iPhone of iPad. Naast Gmail komt ook Outlook met een nieuw design, die op dit moment ook nog niet beschikbaar is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 25 februari: Het nieuwe ontwerp van Gmail wordt nu naar gebruikers uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2019, 10:23
Bron Bron Google
Categorie Apps
Onderwerp gmail
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.