sunrise-ipad-app

Microsoft neemt agenda-app Sunrise over

Microsoft heeft de agenda-app Sunrise overgenomen voor vermoedelijk 100 miljoen dollar. De kans is groot dat Sunrise wordt opgenomen in Outlook voor iOS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft heeft de bekende iOS agenda-app Sunrise overgenomen. Microsoft zou meer dan 100 miljoen dollar hebben betaald voor de overname. Eerder nam Microsoft ook de e-mailapp Acompli over, die nu door het leven gaat als Outlook voor iOS.

sunrise-ipad-app

Sunrise heeft een reeks agenda-apps voor mobiele gebruikers en de desktop. Het werkt met agendadiensten van meerdere aanbieders, waaronder Google Agenda, iCloud en Microsoft Exchange. Daarnaast werkt het samen met diverse apps van derde partijen. Sunrise is te gebruiken op de iPhone, iPad, Android, Mac en op andere platformen via een webinterface. Op de iPhone is Sunrise een van de meest geliefde agendavervangers. Sunrise won de tweede plaats bij de iCulture Awards als de op één na beste agenda-app, zowel bij de juryprijzen als bij de publieksprijzen.

Het lijkt erop dat Microsoft druk bezig is om ‘coolness’ in huis te halen, door de overname van een aantal geliefde mobiele apps. Het maakt daarbij blijkbaar niet uit of ze producten maken die rechtstreeks met Microsoft’s eigen aanbod concurreren. Wat ook opvalt is dat Microsoft druk bezig is om allerlei concurrerende platformen te ondersteunen. Dat bleek eerder al met het uitbrengen van een touchscreen-vriendelijke versie van Outlook voor iOS. Met de nieuwe Outlook-app ondersteunen ze ook Gmail en iCloud Mail. Het idee is wellicht dat ze een grote speler willen worden op het gebied van productiviteit op mobiele apparaten – ongeacht door wie die apparaten worden gemaakt en ongeacht op welk besturingssysteem het draait.

Sunrise werd opgericht in 2012 en kreeg 8,2 miljoen dollar investeringsgeld van een groot aantal durfinvesteerders. De kans is groot dat Sunrise zal worden samengevoegd met Outlook voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 22:31
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.