Microsoft Wunderlist officieel

Microsoft neemt Wunderlist-apps over

Microsoft heeft 6Wunderkinder, maker van de Wunderlist todo-apps, definitief overgenomen. Eerder nam Microsoft andere apps over, waaronder Acompli (nu Outlook)

WunderlistEen tijdje geleden was het nog een gerucht: Microsoft zou interesse hebben om de maker van de Wunderlist-apps over te nemen. Volgens The Wall Street Journal is de deal inmiddels rond. Microsoft zou tussen de 100 en 200 miljoen dollar hebben betaald voor de overname van het Duitse bedrijf 6Wunderkinder. We verwachten dat Microsoft de overname op korte termijn bevestigd. Update: Dat was snel – de overname van Wunderlist is nu officieel bevestigd.

Volgens het Wunderlist-team zal de overname in eerste instantie niks aan de apps veranderen. Zij blijven in Berlijn werken aan het verbeteren van Wunderlist, Wunderlist Pro en Wunderlist for Business. Tijdens de aankomende maanden zal Wunderlist een steeds nauwer deel van Microsoft worden. Tijdens deze periode worden er nieuwe functies aan de app toegevoegd en worden integraties met partnerontwikkelaars verbeterd. Waarschijnlijk zal de samenwerking tussen Sunrise Calendar en Wunderlist bijvoorbeeld nog nauwer worden – beide apps zijn in handen van Microsoft.

De overname van Wunderlist, geschikt voor iPhone, Android, Windows, Mac en Chromebook, past in de overnamestrategie van Microsoft. Ze namen de afgelopen maanden steeds kwalitatief hoogstaande apps over die geliefd zijn bij een breed publiek. Eerst werd de e-mailapp Accompli overgenomen door Microsoft, daarna volgde de agenda-app Sunrise. Inmiddels is Sunrise nog steeds beschikbaar in de huidige vorm, maar Acompli moest het veld ruimen en kwam terug als Outlook voor iOS. Met de overname van Wunderlist heeft Microsoft drie apps in handen die als de beste in hun soort worden gezien: Outlook voor mail, Sunrise voor je agenda en Wunderlist voor takenlijsten.

Wunderlist op meerdere apparaten

Wunderlist synchroniseert taken tussen meerdere apparaten en is gratis te gebruiken. De app zit bovendien erg goed in elkaar. Mede daardoor groeide Wunderlist in korte tijd uit tot een van de populairste taken-apps op de iPhone. De iOS-app is nog gewoon verkrijgbaar en te installeren op iPhone, iPad en Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2015, 17:25
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, wunderlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.